Afbeelding

Hartstichting bedankt Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - De jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting van 17 tot en met 23 april in gemeente Sint-Oedenrode heeft dit jaar € 6.834,38 opgeleverd. De Hartstichting wil haar vrijwilligers en collectanten van harte bedanken voor hun steun. Dankzij deze giften kan de Hartstichting nieuw onderzoek financieren naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Ruim 150 collectanten in de gemeente Sint-Oedenrode gingen tijdens de Hartweek op pad om donaties te verzamelen.

Financiering van nieuw onderzoek
Donaties van het publiek worden onder meer besteed aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek. De komende jaren wil de Hartstichting méér onderzoek financieren naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten. Daarbij gaat het om onderzoek naar het in kaart brengen van hart- en vaatziekten in de familie, onderzoek naar onduidelijke klachten en voortekenen én nieuwe opsporingsmethoden, zoals bijvoorbeeld een bloedtest.

Elke dag overlijden mensen aan hart- en vaatziekten
Elke dag worden mensen getroffen door een hartstilstand of hartinfarct, vaak zonder duidelijke waarschuwing vooraf. Zo krijgen jaarlijks ongeveer 16.000 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Ongeveer de helft van de mensen die plotseling een hartinfarct of hartstilstand kreeg, had vooraf geen duidelijke klachten. De gevolgen kunnen dodelijk zijn of het leven van het slachtoffer en dierbaren drastisch veranderen. Hart- en vaatziekten treffen dus niet alleen de patiënt, maar ook de directe omgeving, van omstander, familielid tot vriend. De Hartstichting weigert zich daar bij neer te leggen. Hart- en vaatziekten moeten eerder herkend worden, zodat tijdig ingrijpen mogelijk is. Voordat mensen onnodig overlijden of chronisch ziek worden.

Over de Hartstichting
Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land. Elke dag overlijden er ruim 100 mensen aan hart- en vaatziekten en komen er 1000 mensen in het ziekenhuis terecht. De preventie, behandeling en genezing van de ziekte is de belangrijke missie van de Hartstichting. Wij strijden al méér dan 50 jaar tegen hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in ons land, door financiering van onderzoek, voorlichting over een gezonde leefstijl en het realiseren van innovaties in de zorg. Voor meer informatie: hartstichting.nl.