Cor en Eric
Cor en Eric

Trainers Dai-Ippo weer succesvol

Sport

Zaterdag 21 november stond in het teken van de Eerste Open Zuid-Nederlandse Kata Kampioenschappen. Voor Eric Markgraaff en Cor van der Heijden toch weer een moment om scherp te zijn.

Eric had het in de warming-up nog druk met de organisatie van het evenement en zodoende werd deze afgeraffeld. De trainingsuren die er de laatste jaren in gestoken zijn, gaven voldoende zekerheid bij de heren. Als eerste moesten zij de mat op voor het onderdeel Kodokan Goshin Jutsu. Dit liep niet slecht maar kon toch nog beter. Omdat Cor het niet kon laten om ook in te schrijven voor het Kime No Kata moesten de heren al weer snel de mat op voor hun 2e Kata. Een afwijkende openingsceremonie, andere technieken, andere positie en het moet ook allemaal weer in één keer goed zijn. Ook hier zijn ze zeer tevreden over de uitvoering. Met een verschil van maar twee punten (350 om 348) werden ze in de eerste ronde 2e . Dat zou nog spannend worden straks in de 2e ronde. Maar eerst moest het koppel het Kodokan Goshin Jutsu weer uitvoeren. Dus weer even omschakelen. Ook dit keer gingen de technieken zeer goed. Maar toen sloop er een schoonheidsfout in die de nodige punten kostte. Uiteindelijk bleek de opgebouwde voorsprong ruim voldoende om de titel binnen te halen. Daarna was het weer omschakelen voor het Kime-No-Kata. Ook dat ging naar wens. Toch bleven ze steken op een 2e plaats, maar daar zijn ze zeer tevreden mee. In dit Kata komt de nummer 1 van het toernooi niet uit Zuid-Nederland, dus in het klassement van Zuid-Nederland wisten Eric en Cor dus ook deze titel binnen te halen.

Op zondag was het dan al weer vroeg dag omdat in Beek en Donk het jaarlijkse judotoernooi op het programma stond. Dewy Lo-A-Njoe en Jim van de Ven wisten met mooi aanvallend judo een eerste plaats te behalen. Dewy wat nieuwe techniekjes uitproberend en Jim afrekenend met een lastige tegenstander. Jort van de Laar had het op zijn heupen. Cor van der Heijden had hem op het hart gedrukt om het geleerde in de trainingen eens te gaan toepassen. En warempel, het lukte. Jort wist een mooie 2e plaats te behalen. Floor van Heist wist in dit voor haar pittige toernooi een mooie 3e plaats te behalen. Floor wist dit mooie resultaat te behalen met hard werken en een groot doorzettingsvermogen. Gijs Packbiers stond met een kleine maar vervelende blessure een goed toernooi te draaien met vier keer winst kwam hij bijna op het podium, maar helaas, zijn blessure belemmerde hem hierin. Uiteindelijk toch een goed toernooi van Gijs.

Quint en Zjuul Rovers begonnen beiden ook sterk aan het toernooi. Maar gebrek aan wedstrijdritme brak hen uiteindelijk op. Voor Rolf van Boxmeer, Sara van de Wetering, Sam Packbiers, Jesse van de Akker, Thijs Gilsing en Alizee Foolen waren er geen ereplaatsen weggelegd.