De Rooise modemunten voor een lekker hapje tijdens Fashion and Food
De Rooise modemunten voor een lekker hapje tijdens Fashion and Food

Spaar Rooise modemunten voor een lekker hapje

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het duurt nog zo'n anderhalve week, maar dan is er opnieuw een Fashion and Foodfestival in Sint-Oedenrode. Zo'n half jaar geleden vond de eerste versie van dit festival plaats. Zondag 18 oktober kunt u in het Rooise centrum weer van de unieke combinatie van mode en lekkere hapjes genieten.

"Voor lente-editie van Fashion and Food hadden we een grote tent op de Markt geplaatst. De herfst-editie is wat bescheidener van opzet", vertellen Willy-Ann Gerits en Marlies Liebregts. "We hebben dit keer geen grote tent, maar bij de verschillende Rooise horecazaken komen pagodetenten te staan. Daar kan iedereen proeven van de lekkere hapjes die de Rooise horeca te bieden heeft. Het leuke is dat de klanten van veel Rooise winkels, deze hapjes gratis kunnen proeven. Want wie de komende anderhalve week iets bij de deelnemende Rooise winkeliers koopt, krijgt daarbij een 'Rooise modemunt'. Tegen inlevering van deze munt, mag de klant een lekker hapje proeven. Wie geen munten (meer) heeft kan de hapjes in tapasformaat natuurlijk ook gewoon kopen", vertelt Marlies.

Op verschillende plaatsen in het centrum kunnen 18 oktober hapjes worden geproefd. Dat is bij veel restaurants en cafés, maar ook verschillende levensmiddelenspeciaalzaken bieden die dag het publiek de mogelijkheid om hun producten te proeven.

Grootste Rooise catwalk
Vanzelfsprekend ontbreekt de mode niet tijdens Fashion and Food. Zondag 18 oktober is het Rooise centrum een grote catwalk. In de modekaravaan, die door het hele centrum trekt, toont een mix van professionele en lokale mannequins de komende najaars- en wintermode. Een mobiele diskjockey begeleidt de modellen vanaf de kiosk, via de Heuvel, het Kofferen, de Hertog Hendrikstraat, de Kerkstraat en de Borchgrave weer naar de Markt. "Natuurlijk hoopt iedereen op mooi weer, maar zelfs voor een paar druppels regen zullen de mannequins niet wijken", zo sluiten Willy-Ann en Marlies af.