Archief
Archief

Ook Rooi doet mee aan Coming Out Day

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 11 oktober vindt jaarlijks de Coming Out Day, of vrij vertaald de Kom-Uit-De-Kast-Dag, plaats. Een dag die als doel heeft uit te komen voor je seksuele geaardheid, en hier meer erkenning voor te vragen. Benadrukt wordt dat iedereen zich het hele jaar door geaccepteerd en (sociaal) veilig voelt en zichzelf moet kunnen zijn. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Overal ter wereld wordt op 11 oktober aandacht gevraagd voor de positie van lesbiennes, homo's, bi's en transgenders. Om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten worden regenboogvlaggen gehesen. Wethouder Hendriks-van Kemenade hijst op zondag 11 oktober 2015 om 11.30 uur de regenboogvlag bij Mariendael in Sint-Oedenrode. Ook de gemeenten Veghel en Schijndel hijsen de regenboogvlag. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Vlag
Scholen en verenigingen in toekomstig Meierijstad worden opgeroepen om ook de vlag te hijsen voor de Coming Out Day.  Samen laten we zien dat je in toekomstig Meierijstad mag zijn wie je bent.