Frans Gevers zag een wens uitkomen.
Frans Gevers zag een wens uitkomen.

Nationale Ouderendag zoekt nog vrijwilligers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode doet ook dit jaar voor de derde keer mee aan de Nationale Ouderendag op vrijdag 2 oktober. De organisatie zoekt nog vrijwilligers.

Een dag waarop ouderen die niet meer zo gemakkelijk zelf ergens naar toe kunnen, of zelf iets kunnen organiseren, of eenzaam zijn, een wens mogen indienen, die samen met een vrijwilliger ingevuld gaat worden. Het moet een leuke, waardevolle dag worden voor beide partijen, zoals ook de afgelopen twee jaar het geval is geweest. En heel vaak ontstaan hierdoor ook blijvende contacten.

Inmiddels zijn weer heel veel wensen ingediend, maar het organiserend comite kan deze natuurlijk niet allemaal vervullen zonder de hulp van vrijwilligers. Daarom doen wij een dringend beroep op u allen om ons te helpen. Misschien vindt u het leuk om een dag of dagdeel op stap te gaan met een oudere, bij voorbeeld met uw auto naar Den Bosch, Rotterdam of Amsterdam, naar een dierentuin of een dagje naar de Veluwe.  Of een dansje te maken met iemand die dat al heel lang niet meer heeft gedaan.

De opzet van deze dag is dat u een deel van de kosten van deze dag zelf voor uw rekening neemt. Bij extra hoge kosten zal de organisatie proberen een gedeelte hiervan voor haar rekening te nemen. Als u zich aangesproken voelt om aan deze prachtige dag deel te nemen als vrijwilliger, neem dag zo spoedig mogelijk  contact op met Cees van Rossum ( cvanrossum@kpnmail.nl of 0413 – 472699) of Rob van Berkel ( rham.vanberkel@trined.nl of 06 – 51272308 ). U krijgt dan van hen de nodige informatie. De organisatie hoopt dat mede door uw hulp ook dit jaar heel veel Rooise ouderen weer een schitterende dag zullen beleven.