Een gezellig gezelschap!
Een gezellig gezelschap!

Smakelijke eindactiviteit inburgeringscursus

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het was voor al deze mensen én hun begeleiders hard werken het afgelopen jaar. Een inburgeringscursus haal je namelijk niet zomaar. Daar gaat uren van oefenen, blokken en sleuren aan vooraf. Vorige week hield het gezelschap een gezellige, maar vooral ook smakelijke seizoensafsluiting.

Na al die uren van arbeid heeft iedereen behoefte aan ontspanning. De cursisten komen uit alle windstreken en dat heeft als voordeel dat ze allemaal een 'eigen keuken' hebben. Iedereen nam iets lekkers mee naar Mariëndael, het thuishonk. Zo leerden de heren en dames elkaar ook op culinair gebied kennen en kregen ze een kijkje in elkaars cultuur. De tien klassenassistenten vonden het wel best. Zij smikkelden lekker mee.

De cursus is drie keer per week: maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Als iemand van de assistenten een keer niet beschikbaar is, wordt er zonder problemen geruild. Iedereen is gemotiveerd en zeer betrokken bij de cursisten. Na een paar weken vrijaf wordt de cursus weer opgepakt. Op 24 augustus staat de volgende les op het programma.