Het kantoor van Wovesto
Het kantoor van Wovesto

Wovesto nog steeds bij landelijke koplopers

Algemeen

Sint-Oedenrode - De goede reputatie van Wovesto is andermaal bevestigd. In de eerste plaats door de inspectie in 2014, waarmee ze een 7,1 haalden. Bovendien kwamen ze bij de landelijke benchmark, waarbij alle Nederlandse woningcorporaties onderling worden vergeleken, uit bij de 18 beste in de combinatie laagste bedrijfslasten en hoogste klantwaardering.

Wovesto is er terecht trots op, zeker in een tijd waar woningcorporaties regelmatig de landelijke pers halen en dan bijna altijd in negatieve zin. Ook zijn ze trots op de gerealiseerde projecten in Nijnsel en behaalden ze vorig jaar bijna al hun doelstellingen. Toch heerst er, te oordelen naar de woorden van directeur Leo Overmars in het jaarverslag 2014, bij Wovesto geen jubelstemming want de ingewikkelder regelgeving en hogere overheidseisen maken het Wovesto steeds lastiger om de rol die ze graag willen vervullen goed uit te blijven voeren.

De jaarverslagen van Wovesto bieden een helder inzicht in alle onderdelen van de corporatie, per onderdeel wat hiermee is gebeurd en alles wat daarmee samenhangt. Ook dit keer lijkt dat prima gelukt en de titel "Wonen doe je samen" dekt de lading.