Monique Kalkman - vd Bosch
Monique Kalkman - vd Bosch

Nieuw loket SpecialSport

Algemeen

Op zondag 17 mei wordt na twee jaar intensief samenwerken en dankzij subsidie van de Provincie Noord-Brabant het regionale sportloket SpecialSport officieel geopend. Dit gebeurt tijdens de Paragames in Schijndel.

Negen gemeenten uit Noordoost Brabant werken samen om voor mensen met een beperking sport en bewegen beter mogelijk én beter zichtbaar te maken. Bewoners, jong en oud, in de gemeenten Boxtel, Haaren, Heusden, 's-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Veghel en Vught kunnen bij het nieuwe loket hun vragen kwijt over aangepast sporten. Wethouders van de deelnemende gemeenten en genodigden zijn vanaf 9.30 uur tot ongeveer 13.00 te gast op verschillende locaties, te beginnen bij het hoofdveld van s.v. Avanti '31 voor de opening van de Paragames door de wethouder van Schijndel. Zo rond 10.30 uur is het officiële openingsmoment van SpecialSport door de wethouders samen met twee sporters met een beperking.

Op alle vragen een antwoord
'Het loket is er ook voor sportaanbieders die meer willen betekenen voor sporters met een beperking,' vult projectleider Luc van Eerd aan. De afgelopen maanden werkte Van Eerd met beleidsmedewerkers en Buurtsportcoaches van de acht collega-gemeenten aan het nieuwe loket: SpecialSport. 'Op alle vragen een antwoord', zo ziet de projectleider het graag. Voor sportaanbieders en andere organisaties is er informatie te vinden over bijvoorbeeld scholingsmogelijkheden en financiële ondersteuning. Op specialsport.nl staat passend aanbod in de Meierij waaruit op basis van persoonlijke wensen en mogelijkheden gekozen kan worden. Op de kalender staan verschillende evenementen uit de regio.

Brabantse primeur lopifiets
Vanuit de wens om als bestuurder een beter beeld van deze doelgroep te krijgen kwam het idee deze ochtend om de sporters, ouders en begeleiders  te ontmoeten. Op tandems en een echte lopifiets rijdt een gezelschap door Schijndel om deelnemers van de Paragames bij de verschillende onderdelen aan te moedigen. De nieuwe lopifiets is een Drentse uitvinding dat de Brabantse primeur krijgt deze dag.

Paragames Schijndel
Aan de 8e editie van de Paragames in Schijndel doen bijna 500 sporters met een lichamelijke of verstandelijke beperking mee. In twaalf takken van sport strijden de deelnemers uit de hele regio om de medailles. Van
g-hockey tot boccia, van waterbasketbal tot rolstoeltennis. Het evenement vindt plaats op sportpark "De Molenheide", Avantilaan 2 5482 RE te Schijndel. Toegang is gratis. www.paragamesschijndel.nl