Vreugde na de overwinning!
Vreugde na de overwinning!

Rhode VR1 wint wederom in bloedstollende wedstrijd

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdagmiddag stond er een opmerkelijke verschuiving in het speelschema voor Rhode VR1 op het programma, aangezien zij hun krachten bundelden met een enthousiaste groep supporters en afreisden naar SVTOP. Een veelbelovende strijd wachtte Rhode VR1, want zowel zij als hun tegenstanders uit Oss streden vol overgave voor het felbegeerde kampioenschap. In een spannende wedstrijd wist Rhode VR1, gesteund door een levendige support langs de lijn, hun beste spel van het seizoen op de mat te leggen en verdiend de overwinning binnen te slepen.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Rhode VR1 scherpte en vastberadenheid, wat resulteerde in een voortdurend overwicht. Met enkele uitzonderingen bleef Rhode de dominante partij, waarbij de uitploeg moeizaam te passeren was vanwege een solide verdediging en scherpe counters. De Osse dames creëerden enkele kansen, maar de sterke verdediging onder leiding van Jitske Voets weerstond alle aanvallen. Een corner, genomen door Wencke Verhelst, werd ongelukkig in eigen doel gekopt door een Osse verdedigster. Kort daarop bekroonde Fee Vervoort een uitstekende aanval met het tweede doelpunt, waardoor Rhode VR1 met 0-2 leidde. Ondanks de druk van Oss slaagden zij er niet in om een penalty voor rust te benutten.

Na de rust kwam Oss even bovendrijven en wisten ze na ruim vijftig minuten de aansluitingstreffer te scoren. De spanning nam toe, maar Rhode bleef de controle behouden. Verdedigers zoals Ilse Smits, Anoek Donkers en Anouk Pepers voorkwamen de gelijkmaker. Uiteindelijk besliste Rhode de wedstrijd in de slotfase met een doelpunt van Famke van den Hurk na een sterke aanval vanuit het middenveld, georganiseerd door Lieke Dobbelsteen en Linde van den Biggelaar. Vlak voor het eindsignaal verraste linksback Mara Markus de SVTOP-keepster met een prachtige goal, waardoor de eindstand op 1-4 werd bepaald.

Dankzij deze cruciale overwinning staat Rhode VR1 nu zes punten los van hun concurrentie, waarmee ze hun aspiraties voor het kampioenschap kracht bijzetten. Bovendien zetten ze hun ongeslagen reeks voort, welke nu bestaat uit tien wedstrijden! Met tien wedstrijden, dertig punten en een doelsaldo van 60 is Rhode RV1 nog steeds bezig aan een sterke reeks.