Afbeelding

Attaque begint seizoen met kleine zege

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Voor de spelers van Attaque is de najaarscompetitie 2023 begonnen. In eigen huis werd het bal geopend tegen het Beek en Donkse Een en Twintig 3. Aan het einde van de avond stond er een kleine overwinning op het bord.

Attaque trad aan met kopman Dirk Kastelijn, met aan zijn zijde Leon Huijberts en invaller Stefan Kerk. Er werd gehoopt op een overwinning, gezien de tegenstander van vrijdagavond vorig seizoen onderaan eindigde. De start was uitstekend: Dirk was te sterk voor de kopman van de tegenstander, Stefan was na een matige start te sterk voor zijn opponent en Leon kende weinig moeite in zijn eerste partij. Na een enigszins benauwde winstpartij in het dubbelspel, was een 4-0 voorsprong een feit.

Toch wist de Beek en Donkse tegenstander wat terug te doen. Stefan wist zijn sterke begin geen vervolg te geven en Dirk liet zich verrassen. Leon had het ook moeilijk in zijn tweede partij, maar kwam als winnaar uit de partij. De tussenstand werd hierdoor 5-2, de overwinning was binnen handbereik. Stefan kreeg de eerste kans op deze binnen te slepen, maar liet kansen op een beslissende game liggen. Leon mocht het daarna proberen, maar was niet opgewassen tegen de Beek en Donkse kopman. Het was aan Dirk om het zesde punt te pakken. Een stroeve eerste game leek hem niet te deren. Drie games later mocht Dirk zich de winnaar noemen.

De Rooise ploeg wist de ontmoeting uiteindelijk met 6-4 te winnen. Geen verkeerde start, al had er wellicht nog meer ingezeten. Toch kan het team op dit resultaat verder bouwen. Vrijdag staat de ontmoeting tegen Budilia 1 op het programma. Dit belooft een grotere uitdaging te worden, maar een verrassing hangt altijd in de lucht.

Attaque 2 verliest van titelfavoriet
Voor Attaque 2 stond er direct een stevige uitdaging te wachten. Het Bossche Never Despair 7 kwam op bezoek, op papier de sterkste ploeg van de competitie. Het doel was dan ook om een aantal waardevolle punten in de strijd tegen degradatie te pakken. Gedurende de avond bleek dit nog aardig te lukken, al zat een verrassing er nooit echt in. Henry van Casteren startte de avond en was dicht bij een comeback van 2-0 achter, maar kon de partij niet over de streep trekken. Robert Wielink speelde degelijk, maar kwam ook tekort. Jos Friedrich, die zijn eerste wedstrijd voor Attaque speelde, begon direct met een overwinning, al moest het uit zijn tenen komen. Het dubbel was spannend, maar ging de Bossche kant op.

Dit bleek de hele avond samen te vatten. Goed, maar net niet goed genoeg, want in het restant van de wedstrijd gingen de meeste punten richting Never Despair. Henry en Robert wisten allebei nog een belangrijk punt binnen te slepen, waardoor de eindstand op 3-7 kwam. Geen verkeerde start, gezien de sterkte van de tegenstander. Vrijdag staat er een belangrijke ontmoeting tegen Maashorst 4 op het programma, een wedstrijd waar een goed resultaat nodig is.

10, 10, 10 voor Attaque 3
Attaque 3 kon de competitie niet beter beginnen. Dirk Schoo, Mirco Schepens en Iroy van Driel namen het op tegen Een en Twintig 7. Al vanaf wedstrijd 1 was het duidelijk dat er een kloof qua niveau tussen beide ploeg zat en de Rooienaren lieten dit zien. Iroy verloor nog zijn eerste game, maar won vervolgens met 3-1. Het duurde vervolgens 7 partijen voordat de Beek en Donkse ploeg weer een gamepje wist te winnen. Dirk legde nog een kers op de taart door zijn avond af te sluiten met een 11-0 gamewinst. Iroy eindigde de avond en kwam nooit in de problemen. Een eclatante 10-0 zege was het resultaat. Een uitstekende stap richting mogelijke promotie dit seizoen, nadat ze er vorig seizoen net naastgrepen.