Tessy van der Velden Jonkers met Cashpoint
Tessy van der Velden Jonkers met Cashpoint

Zilveren medaille voor Tessy van der Velden op NK

Sport Sport

Sint-Oedenrode/Ermelo - Tessy heeft afgelopen weekend in Ermelo een hele knappe prestatie neergezet in de klasse 1.20m met haar pony Cashpoint. In een sterk deelnemersveld en met een pittig parcours moest Tessy al vroeg aan de start verschijnen.

Ze reed een foutloze eerste ronde en had hiermee een mooie uitgangspositie voor de 2e ronde. Op de Nederlandse kampioenschappen rijden de 3 hoogste klasse 2x een parcours en dan nog een barrage. Tessy had zich met haar foutloze ronde geplaatst voor de 2e ronde. Ook in de 2e ronde reden Tessy en Cashpoint een foutloze en erg goede rit. Op naar de barrage dus.

In de barrage kwamen 5 deelnemers aan de start. Tessy moest als 2e de ring in, met het mes tussen de tanden reed Tessy haar barrage. Ze zette een snelle tijd op de klok en kwam zonder strafpunten aan de finish. Helaas voor Tessy was de laatste deelnemer net iets sneller waardoor Tessy haar dik verdiende zilveren medaille omgehangen kreeg. 

Ook July van der Velden Jonkers mocht aan de start verschijnen op de Nederlandse kampioenschappen. July reed met jaar pony Power Girl in de klasse 90cm. Helaas had July niet het resultaat waarop ze had gehoopt. Ze begon haar parcours met iets te weinig ritme waardoor Power Girl een keer een weigering kreeg.

Toch knap dat de 11-jarige amazone al aan de start mocht komen bij de Nederlandse Kampioenschappen springen.