Henry van Casteren in actie
Henry van Casteren in actie

Attaque 1 moet titeljacht staken na ruime nederlaag

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van TTV Attaque moest afgelopen vrijdag een flinke domper verwerken. Op bezoek bij het Boxtelse Taverbo 6 werd ruim verloren, waardoor het kampioenschap uit zicht lijkt te zijn. 

Voorafgaand aan de ontmoeting in Boxtel stond de Rooise ploeg op de tweede plek, terwijl het een wedstrijd minder gespeeld had dan koploper Flash 4. Een goed resultaat zou betekenen dat de druk op de Eindhovense ploeg erop zou blijven staan. Het liep echter totaal anders. De eerste drie enkelpartijen gingen stuk voor stuk verloren met behoorlijke cijfers. Toch wisten Nick en Job van Galen het dubbelspel te winnen, al was dit met een minimaal verschil. Zo was de stand na het dubbelspel 3-1.

Toen vervolgens Nick met minimale cijfers ook zijn tweede partij verloor en ook Leon Huijberts net tekort kwam, stond het al 5-1. Er gloorde nog wat hoop aan de horizon, want het krachtsverschil leek minimaal te zijn. Die hoop verdween snel tijdens de laatste vier partijen. De mannen gingen in het restant van de avond iedere keer hard onderuit en wisten geen enkele game meer te winnen. Dit resulteerde in een afgetekende 9-1 nederlaag. Hierdoor is de ploeg afgegleden naar de vierde positie en hebben de mogelijke kampioenschapsplannen een pas op de plaats moeten nemen. De wereld van het tafeltennis is echter een verraderlijke en met een uitstekend resultaat komende week kan de situatie ineens weer een stuk rooskleuriger zijn. De Rooise ploeg speelt in een tijdsbestek van acht dagen drie wedstrijden, waarna er een hoop meer duidelijk zal worden.

Attaque 2 begaat uitglijder en ziet concurrent naderen
Voor Attaque 2 leek er na de zevende speelronde geen vuiltje aan de lucht te zijn. Met een voorsprong van tien punten op de nummer twee, was het doel vrijdagavond om te consolideren tegen Never Despair 11, de nummer drie van de competitie. Dit consolideren bleek een moeilijkere opgave dan vooraf gehoopt.

De Rooienaren begonnen nog goed. Henry van Casteren wist de eerste partij van de avond te winnen. De Bosschenaren pakten vervolgens twee partijen op rij, maar het dubbel tussen Henry en Robert Wielink bleek een vruchtbare te zijn. Henry leek vervolgens een comeback te maken in zijn tweede partij, maar verloor alsnog in vijf games. Halverwege de avond keek Attaque 2 tegen een 3-2 nederlaag aan. Er leek dus niet veel aan de hand, ook niet toen Cliff van Driel na een sterke start niet kon doordrukken. 4-2 werd echter 5-2 en daarna 6-2. Verwacht werd dat Henry het derde Rooise punt zou pakken, maar ook hij verslikte zich in zijn derde tegenstander. Toen ook Robert zijn laatste partij niet wist te winnen werd de schade opgemaakt. Door de 8-2 nederlaag, kwam nummer twee Een en Twintig 4 zes punten dichterbij, waardoor de voorsprong nog maar vier punten bedraagt.

Attaque 3 verstevigt tweede plek met ruime zege
Attaque 3 kende een veel betere avond. Het ging op bezoek bij OTTC 5, de hekkensluiter van de poule. In Sint-Oedenrode werd het 10-0, dus ook deze keer werd een ruimte zege verwacht. Die kwam er ook. Attaque 3 schoot uit de startblokken en Mirco Schepens, Iroy van Driel en Dirk Schoo wisten allemaal hun eerste enkelpartij te winnen. Toen Iroy en Dirk ook het dubbelspel eenvoudig wonnen, was het al 0-4. De Osse tegenstanders deden vervolgens iets terug, maar daarna drukte Attaque weer door.

De overwinningen waren niet zo overtuigend als aan het begin van de avond, maar Dirk, Mirco en Iroy wisten iedere keer aan het langste eind te trekken. Hiermee eindigde de ontmoeting in Oss in een 1-9 overwinning voor de Rooise ploeg, waarmee het team het gat naar directe concurrent Een en Twintig 6 vergroot heeft tot 12 punten. De ploeg uit Beek en Donk heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld, maar de voorsprong ziet er voorlopig comfortabel uit.