Al deze meiden deden mee.
Al deze meiden deden mee.

Clubkampioenschappen Dioscuri/Dioscuri’94

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na een gedwongen Corona pauze van twee jaar kon het dit weekend weer doorgaan: de Clubkampioenschappen van Dioscuri/Dioscuri’94! Een druk met turnwedstrijden gevuld weekend, voor gelukkig weer gezellig volle tribunes.

Op zaterdag trapten de jongste turnsters van Dioscuri af: de Onderbouw. Deze meisjes tot 9 jaar komen nog niet in echte wedstrijden uit, maar laten in zogeheten “meetmomenten” elementen uit hun toekomstige oefeningen zien. Zondag zetten ze weer hun beste beentje voor in hun derde en laatste meetmoment en ze deden het prima! Naast hun diploma kregen alle meiden een welverdiende medaille voor hun inzet in het hele seizoen overhandigd.

Medailles waren er ook te verdienen in de wedstrijd voor de selectie van Dioscuri die direct daarop volgde. In maar liefst vijf medaille categorieën werd gestreden om de hoogste clubeer. De meiden lieten goed turnen zien en zorgden voor een mooie afsluiting van een voor Dioscuri prima verlopen wedstrijdseizoen. Nadat de magnesiumdampen waren opgetrokken, mochten Lieve (Pupil 1), Esmee (Pupil 2), Nina (Pupil 3), Karlijn (Div 3/4) en Lindsy (Div 5) zich de besten van hun categorie noemen. Esmee ontving de beker van (algemeen) Clubkampioen Onderbouw en Karlijn die van Clubkampioen Bovenbouw. Iedereen gefeliciteerd!

Op zondag volgden, geheel in de stijl van het “nieuwe turnen”, voor de recreatie turnsters van Dioscuri’94 twee kortere wedstrijden in teamverband. Ruim 80 turnsters werden verdeeld in 15 teams die met elkaar de strijd om de medailles aangingen. De meiden en hun train(st)ers hadden er overduidelijk zin in, wat leidde tot een gezellige en enthousiaste sfeer. Ook hier gingen alle deelneemsters naar huis met een fraai diploma en een medaille voor in de prijzenkast.

Turnsters, leiding, jury en organisatie, bedankt voor jullie inzet, en tot volgend jaar op de Clubkampioenschappen!