Nettie Cleutjens ontvangt de cheque
Nettie Cleutjens ontvangt de cheque

Communicanten helpen straatkinderen

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Elk jaar brengen de Rooise communicanten geld bij elkaar voor een goed doel. Dit jaar heeft de parochie - net als vorig jaar - gekozen voor het project JET van de Stichting Kindia. Kindia helpt straatkinderen, kinderen uit heel erg arme gezinnen en gehandicapte kinderen, die vaak door de familie verstoten worden.

Ze hebben dit jaar geld ingezameld voor een watertank. Op een plek waar het nodig is willen ze een regen-opvang-systeem aanleggenen en dan regenwater in een enorme tank van wel 100.000 liter bewaren. Met het water wat wordt opgevangen in de tank kunnen ze al de kinderen die er nu wonen, en de kinderen uit een dorp in de buurt die bij hen op school zitten, water geven. En als het goed is, is er dan ook genoeg water voor de groente- en fruittuin die ze aangelegd hebben, zodat ze geen groenten en fruit meer hoeven te kopen.

Deze tank kost €11.000,- De communicanten hebben met diverse acties €2.250,- opgehaald. In Sint-Oedenrode hebben de communicanten op 12 september een cheque van €2.250,- uitgereikt aan de penningmeester Nettie Cleutjens. Op 19 september wordt de cheque ‘s ochtends in Breugel uitgereikt aan Truus van den broek, de vaste vrijwilliger van Kindia en ‘s middags in Nijnsel aan de voorzitter en oprichter Annemieke van den Broek.