Afbeelding

Geven aan de Goede Doelen Week .. het liefst digitaal

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode  - ‘U wilt pinnen?’…. ‘Ja, graag! Liever zelfs, het is gemakkelijker! Het gaat sneller en zeker sinds Corona kunnen we stellen dat het ‘veiliger is voor allemaal’

Steeds meer mensen raken gewend aan het digitaal betalen. De komst van het Coronavirus heeft deze trend versneld. Ook de Goede Doelen Week Sint-Oedenrode is bekend met deze ontwikkelingen. Uit nood werd in 2020 gekozen voor het houden van enkel een digitale inzameling.
Maar de vraag dringt zich op hoe lang de vertrouwde ‘huis aan huis’ collecte nog houdbaar is?
Blijft deze voldoende opleveren nu steeds minder mensen nog contant geld in huis hebben?

De opbrengst in 2020 was weliswaar minder dan die van 2019, maar toch maakte een grote groep inwoners van deze digitale collectewijze gebruik. Met deze positieve ervaring in het achterhoofd heeft het stichtingsbestuur van de Goede Doelen Week dan ook besloten om in 2021 de collecte zo in te richten dat zowel contant geld gegeven kan worden, maar dat ook het digitaal doneren tot de mogelijkheid behoort. De stichting heeft zelfs een duidelijke voorkeur voor ‘digitaal’ doneren, vanwege het gemak en de veiligheid van iedereen.

Hoe het allemaal in zijn werk gaat kunnen de collectanten u tijdens de Goede Doelen Week, in een persoonlijk contact bij u aan de deur, uitleggen. ‘Contactloos geven’ wil namelijk niet zeggen dat er geen contact meer hoeft te zijn tussen inwoner en collectant. Uiteindelijk is toch het menselijk contact waar het bij de Goede Doelen Week om draait. Zoals dat ook het geval is bij de deelnemende Goede Doelen Organisaties die hun werk alleen kunnen blijven doen met voldoende financiële steun.

Mocht u eerder al willen weten hoe u digitaal kunt geven? Op de website van de stichting (www.goededoelenweeksintoedenrode.nl) kunt u dit, en nog veel meer, lezen over de collecteweek 2021, die gehouden wordt van 13 – 26 juni as.