Wethouder Coby van der Pas aan de deur van een mantelzorger.
Wethouder Coby van der Pas aan de deur van een mantelzorger. Foto:

Blijk van waardering voor mantelzorgers

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - De Dag van de Mantelzorg is op 10 november. Het is een speciale dag waarop we stil willen staan bij de vele mantelzorgers die het hele jaar door, soms 24/7, zorgen voor iemand die zij liefhebben. Iemand die bijvoorbeeld chronisch of psychisch ziek is of een handicap heeft, ongeacht de leeftijd.

Anders dan vrijwilligers of beroepsmatige zorgverleners kiezen ze vaak niet bewust voor deze zorgtaken: ze doen het omdat zij een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Dat zorgen lijkt vaak zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Mantelzorgers zijn onmisbaar, en dat bleek tijdens de coronacrisis nog eens te meer. Ze zorgen met zoveel liefde voor een naaste en verdienen dan ook onze grootst mogelijke steun. Daarom is het mooi om één keer per jaar op de Dag vd Mantelzorg even de schijnwerpers te plaatsen op al die mensen die het hele jaar door zorgen voor een ander.
De afgelopen jaren organiseerden de welzijnsorganisaties Welzijn de Meierij en ONS Welzijn samen met de gemeente Meierijstad een verwenmiddag in de vorm van een High Tea voor alle mantelzorgers die geregistreerd staan in de gemeente Meierijstad. Echter vanwege Corona kon deze verwenmiddag niet doorgaan. Om het niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er een mooie samenwerking gezocht met de plaatselijke ondernemersvereniging. Want juist nu, in deze onzekere en moeilijke tijd, is een schouderklopje en een luisterend oor op zijn plaats.
Dat is dan ook de reden dat alle geregistreerde mantelzorgers - naast het mantelzorgcompliment vanuit de gemeente - in het zonnetje worden gezet met een thuis-verwenpakketje samengesteld door de lokale ondernemers verbonden aan de lokale Centrum Managements. In Sint-Oedenrode heeft wethouder Coby van der Pas met sociaal werker Nelleke Zomer mantelzorgers mogen verrassen met het pakketje. De medewerkers van Welzijn De Meierij worden hierbij geholpen door een 45-tal vrijwilligers in Schijndel en St. Oedenrode. Zij hebben geholpen met het inpakken van de pakketjes en met het bezorgen van de 1200 pakketjes in Schijndel en St. Oedenrode. Hen wil de organisatie dan ook heel hartelijk danken voor hun hulp! De pakketjes worden deze week bezorgd. Wilt u zich inschrijven als mantelzorger, heeft u vragen of behoefte aan een luisterend oor? Neem dan gerust contact met ons op via 073-5441400 of mantelzorg@welzijndemeierij.nl