Bram Grabijn.
Bram Grabijn. Foto:

Informatieavond over warmtepompen en duurzame energie

Zakelijk

Ecensy ontwerpt, installeert en beheert al 15 jaar duurzame energie-installaties voor huizen, bedrijfsgebouwen en woonboten. Hun specialiteit is om gebouwen en kantoren volledig van het gas af te krijgen. Sinds een jaar hebben ze een vestiging in Elshout en al verschillende systemen in de regio succesvol opgeleverd. We spraken met oprichter Bram Grabijn.

Waar staat Ecensy voor?
Onze naam is een acroniem van Economic Energy Systems. Naast dat het belangrijk is voor de energietransitie om zoveel mogelijk gasloos te gaan, is het ook belangrijk dat het financieel haalbaar is. Wij kijken altijd naar het complete plaatje om zo een maatwerk oplossing te bieden.
Omdat ik van huis uit naast engineer ook regeltechnicus ben, kunnen wij een systeem optimaal afstellen. Dit levert vaak een extra besparing op en zorgt er tevens voor dat het systeem warmte of koeling geeft wanneer het ook echt nodig is.
Onze systemen verdienen zich gemiddeld in tien tot twaalf jaar terug, waarbij het gasverbruik meestal tot nul wordt teruggebracht. Met de huidige schommelingen in energieprijzen is het natuurlijk lastig een terugverdientijd te berekenen; met een eigen warmtepompinstallatie weet je waar je aan toe bent.

Op dinsdag 16 april van 19.00-20.30 uur is er een gratis en vrijblijvende informatieavond in onze vestiging in Elshout, Van Schagenstraat 25. Men kan zich aanmelden via onze website www.ecensy.eu. Ik zal uitleggen wat voor soort warmtepompsystemen er zijn en waarom een grondgebonden systeem het meest duurzame is. Daarnaast leg ik uit hoe een warmtepomp aangevuld kan worden met zonnepanelen of zonnecollectoren voor het beste resultaat, passend bij de woning en leefwijze. Wilt u alvast een vrijblijvende prijsindicatie passend bij uw situatie? Ga naar www.ecensy.eu.