Deze kinderen hebben veel pret gemaakt.
Deze kinderen hebben veel pret gemaakt. Foto: Wil Feijen

Kei druk, maar voor knutselen maken de zussen tijd

Zakelijk

Sint-Oedenrode / Son en Breugel – De zussen Hilde en Marleen Donders uit Son en Breugel hebben het hartstikke druk met hun Tent- en Zeilmakerij in Nijnsel. Ze hebben niet veel tijd voor andere dingen, maar voor één ding maken ze tijd: knutselen met kinderen. Maar dan wel écht knutselen…

Wat is écht knutselen? Daar zijn de meningen wellicht over verdeeld. Marleen en Hilde zijn er heel duidelijk in. “Plat knutselen vinden we maar niks, haha. Kinderen vinden het veel leuker om 3D te knutselen met verschillende materialen. Daarom nodigen we graag klassen uit om dat te komen proberen bij ons”, zegt Marleen. Afgelopen vrijdagmorgen kregen ze weer een groep basisschoolkinderen over de vloer, van Buitenste Binnen uit Son en Breugel. Dit keer was de bovenbouw aan de beurt. Zij vielen in de enthousiaste armen van de gezusters en dat werkte aanstekelijk. Hilde: “We zien vaak dat kinderen zich er helemaal in kunnen verliezen, ook jongens! Want het gaat niet alleen om plakken of knippen, er wordt ook gerekend en gemeten.”

Het was vrijdag wederom een succes en ook volgend jaar zullen de dames weer wat klassen uitnodigen. Maar dat niet alleen. Marleen en Hilde geven ook workshops voor volwassenen. Als ze hun passie maar kunnen uitdragen, dan vinden ze alles best, hoe druk het ook is.

Afbeelding
Afbeelding