Dolinda Opheij in haar zaak Switch.
Dolinda Opheij in haar zaak Switch. Foto:

Rooise ondernemers over de lockdowns: “Ik ben trots op mijn collega’s”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Tijdens de laatste persconferentie werden ondernemers hard getroffen door de verkorte openingstijden van niet-essentiële winkels. Bovendien zijn ook mondkapjes weer verplicht in de winkels, ook als je gevaccineerd bent. DeMooiRooiKrant sprak met vier ondernemers uit Sint-Oedenrode. Wat betekenen de maatregelen voor hen? Wat verwachten ze van de aankomende persconferentie op 14 december?

De Rooise Boerderij heeft genoeg plek om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Roy Tweedy, eigenaar van het restaurant, is van mening dat de horeca wederom zwaar getroffen is. “We gaan niet bij de pakken neerzitten. We moeten verder denken en creatief zijn.” Daarom heeft De Rooise Boerderij besloten om Kerst in vier dagen te vieren in plaats van op twee dagen. Op 24, 25, 26 en 27 december staat er een uitgebreide ‘dunch’ op het menu. Roy legt uit wat dat inhoud: “Een dunch is een mengeling van lunch en diner, een late lunch en vroeg diner. We hebben sowieso een warme lunch, maar hebben deze tijdens Kerst uitgebreid met twee gangen.” De persconferentie kan volgens de restauranteigenaar twee kanten op: er komen lichte versoepelingen of alles gaat op slot. Voor nu is De Rooise Boerderij gesloten van maandag tot en met donderdag. “Dan is het vrij rustig bij ons. Mensen die shoppen gaan toch sneller naar een horecagelegenheid in het dorp. Máár men kan weg genieten van onze gerechten door onze afhaalservice.”

Dolinda Opheij, eigenaresse van Switch Fashion & Lifestyle: “We zijn elke dag om vijf uur dicht, dat is voor ons weinig verschil.” Ook op vrijdag moet ze om vijf uur de deuren sluiten. Ze biedt verschillende oplossingen aan zodat klanten toch kunnen blijven shoppen. “Mensen kunnen altijd spullen ophalen en thuis bekijken, bovendien hebben we een webshop en bezorgen we producten”, aldus Dolinda. 

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week