Dit team gaat aan de slag!
Dit team gaat aan de slag! Foto: Jos van Nunen

Tachtig centimeter extra gezelligheid

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Een slogan die je niet direct zou linken aan restaurant ’t Zusje. Maar omdat de horeca het in deze tijd over een andere boeg moet gooien doet eigenaar Roy Huijberts dat ook. Met zijn team gaat hij mini-kerstbomen verkopen en de jacht is al geopend. “De eerste vijftig ben ik al kwijt”, lacht de Rooienaar.

Niet als een boer met kiespijn, maar wel met een kleine frons. Dit idee is namelijk uit nood geboren en om bezig te blijven met zijn team. “Onlangs heb ik maar liefst zevenhonderd (!) reserveringen af moeten bellen. Dat doet pijn. Het druist tegen al onze principes in”, schetst Roy de situatie waarin ’t Zusje verkeert. Toch zijn hij en zijn vrouw Judith geen types die bij de pakken neer gaan zitten. Ook het team bestaat uit aanpakkers. Het restaurant is inmiddels prachtig aangekleed. Veel mensen stoppen om even binnen te kijken en alvast een kerstgevoel te ervaren. “Ik was met kerstspullen bezig en kwam ineens op het idee”, vertelt Roy, die ook laat weten dat een gedeelte van zijn personeel inmiddels tijdelijk werkzaam is bij Lidl. Toch is het niet dat er dus helemaal niets te doen is. Daar zorgt de uitbater wel voor. Ze gaan kerstbomen verkopen. “Wie had dat ooit gedacht! Ik heb altijd al gezegd dat het me leuk lijkt om een keer te doen en nu komt het er van. Niet om de beste reden, maar dat doet er nu even niet toe.”

Extraatje duurder dan de boom
Binnenkort start de verkoop van de 80cm hoge kerstboompjes die restaurant ’t Zusje heeft besteld. Voor slechts €18,50 zijn ze te koop en daar krijgen kopers een waardevol extraatje bij: een waardebon van restaurant ’t Zusje t.w.v. twintig euro. Dat maakt het cadeautje duurder dan de aankoop. “Hopelijk zien we iedereen dan zo snel mogelijk in het restaurant wanneer het weer mogelijk is”, nodigt Roy alvast uit. Komende weken wordt via DeMooiRooiKrant, MooiRooi.nl en social media bekendgemaakt wanneer de verkoop start. De verkooppunten zijn ’t Zusje, de weekmarkt, Van Kemenade vloeren en op een locatie in Olland.