Marloes en Nico in de praktijk.
Marloes en Nico in de praktijk. Foto: Jeroen van de Sande

Samen stappen zetten

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Terwijl de Knoptoren met omringende bomen samenwerkt om de vallende bladeren een zo mooi mogelijk decor te geven, wordt bij Voetcentrum Anja eveneens gewerkt aan een nauwe samenwerking. Nico van Zoggel van het bekende Voetcentrum en Marloes Goossens – Van der Zanden van Podotherapie de Meierij gaan samen stappen zetten. Vanaf 1 november opent Marloes er een derde Rooise dependance van haar praktijk. “Alles onder één dak, precies zoals Anja altijd voor ogen heeft gehad”, denkt Nico hardop terug aan zijn overleden vrouw.

Door: Jeroen van de Sande

Het smalle gangetje van de ingang zorgt ervoor dat je het mondkapje sowieso niet vergeet, want er zal eens iemand moeten passeren. Binnen staan Marloes en Nico me al op te wachten. Over Nico’s schouder kijkt Anja mee. Zij heeft een ereplaatsje gekregen boven de receptiebalie. We nemen plaats in de ruimte waar vanaf 1 november iedere donderdag iemand van Podotherapiepraktijk de Meierij aanwezig zal zijn. “We gaan proberen afspraken te koppelen. Vaak komt het voor dat cliënten van ons naar Voetcentrum Anja moeten. Dat kunnen ze dan mooi combineren”, noemt Marloes alvast een pluspunt op. Vooral diabetici-patiënten hebben hulp nodig van zowel de podotherapeut als de pedicure. Onderhoud van de voeten is in dat geval essentieel. Door de krachten te bundelen kunnen die cliënten alles onder één dak gaan afnemen.

De goedlachse Nico ziet de samenwerking helemaal zitten. “Voor ons is deze samenwerking een mooie aanvulling en het zorgt ervoor dat wij weer een volledig pakket aan kunnen bieden. Anja is dit Voetcentrum bijna 40 jaar geleden opgestart en ze heeft zich altijd ingezet voor totale voetzorg; van pedicure tot steunzolen. Ik ben er dan ook blij mee en trots op dat we na het overlijden van Anja in 2018, samen met het hele team Voetcentrum Anja hebben kunnen doorzetten.” Nico heeft vier (medisch) pedicures in dienst. Zij zullen in toenemende mate contact gaan hebben met de collega’s van Podotherapie de Meierij. Op den duur hoopt Marloes nog meer multidisciplinair te worden op deze locatie, maar ze beginnen bij het begin. Haar ambitie reikt in ieder geval net zover als die van Anja, waar ze jarenlang veel contact mee heeft gehad.

Al pratende merk ik dat Marloes en Nico het vooral doen voor de cliënten. Service hebben ze hoog in het vaandel. Ze willen de mensen niet van hot naar her sturen en zoveel mogelijk hulp op korte afstand bieden. “Wat als iemand verdergaande klachten heeft? Bijvoorbeeld aan de knie of aan de heup. Als ze daar over vertellen bij de pedicure dan hoeven ze ons maar te roepen en we komen snel even kijken. Wie weet kunnen we het probleem uit de wereld helpen met een goede steunzool, want het wordt vaak onderschat wat dat teweeg kan brengen”, weet Marloes uit ervaring. Een ervaring van meer dan tien jaar inmiddels. Ze heeft praktijken in Berghem, Schijndel, Son en Sint-Oedenrode (drie) en weet dus waar ze over praat. Nico noemt voeten een basis die goed moet zijn. “Een huis wordt gebouwd met een stevig fundament. Dat zijn de voeten voor een mens.”

Aan alles is te merken dat de bedrijven bij elkaar passen. Dat zal er mee te maken hebben dat Nico en Marloes elkaar al jaren kennen. Qua filosofie klinken ze eensgezind. De cliënten zullen er veel profijt van gaan hebben en daar is het de twee precies om te doen.

Anja’s Voetcentrum, Eerschotsestraat 52a, 5491 AD Sint-Oedenrode, 0413-476544, www.voetcentrum.nl, info@voetcentrum.nl

Podotherapie de Meierij, 0413-470058, www.podotherapiedemeierij.nl, info@podotherapiedemeierij.nl