Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 30224b
Op de koffie bij...

Marian is geknipt voor dit vak

  Zakelijk

Sint-Oedenrode - Terwijl ik mijn jas ophang wordt er al naar me geroepen. Eén van de vaste klanten van kapsalon Marian in Boskant weet wie ik ben. "Ik ben klant van het eerste uur. Al twintig jaar kom ik bij Marian", zegt ze. Dat is inderdaad vanaf het begin. Deze week bestaat de kapsalon namelijk twee decennia. En dat Marian geknipt is voor deze baan, dat staat vast.

Door: Lisa van de Ven

Ik voel me meteen prettig in de kapsalon. Niet alleen omdat familie van me in d'n Boskant woont, ook omdat Marian zo ontzettend vriendelijk is. Nog voor ik op of om kan kijken staat een kopje thee mét bijbehorend koekje voor mijn neus. Terwijl Marian de klant vriendelijk buitenlaat kijk ik eens rond in de kapsalon waar vroeger een cafetaria in heeft gezeten. Niet meer voor te stellen voor mij.

"Twintig jaar geleden kochten we dit huis met de winkel. Toen ben ik hier mijn eigen zaak gestart. Toen onze tweeling werd geboren ben ik wat minder gaan werken en heb ik iemand in dienst genomen. Heerlijk was dat in die tijd. Fijn dicht bij je werk en bij de kinderen. Op dit moment doe ik het weer allemaal zelf. De kinderen zijn wat ouder en dan is het weer wat beter te combineren", blikt de kapster terug.

Al op vrij jonge leeftijd wist Marian dat ze kapster wilde worden. "Mijn vader had daar niet meteen zo'n goed gevoel bij. Althans, hij dacht dat er geen werk in te vinden zou zijn. Dat bleek wel het geval en ik vond het ook nog eens ontzettend leuk. Na mijn studie ben ik blijven hangen op mijn stageplek. Daarna ben ik ambulant gaan werken en even later opende ik dus deze prachtige zaak. Het fijne aan deze plek is dat je kunt buurten, fijne mensen om je heen hebt en altijd omringd bent door gezelligheid. Dat maakt je werk stukken leuker. Ik geniet daar nog steeds iedere dag van."

Terwijl ik rondkijk en bestudeer welke kapsels mij mooi zouden staan vertelt de jubilaris verder. "Door dat vele kletsen in al die jaren bouw je natuurlijk ook een band op met je klantenkring. Het moet altijd van twee kanten prettig voelen. Je merkt dan ook dat veel klanten terug blijven komen en dat heeft wel iets bijzonders ja. Je leert elkaar écht kennen in al die tijd."

Het feit dat er zoveel kappers in de omgeving zijn maakt Marian niet onrustig. "Uiteindelijk moeten we allemaal naar de kapper toe. Ook de kappers zelf moeten door iemand geknipt worden. We vinden het belangrijk om er goed uit te zien en ook ik draag daar graag mijn steentje aan bij," aldus de kapster.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!