Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fafcda
Op de koffie bij...

Altijd en overal de beste wifi verbinding

  Zakelijk

Sint-Oedenrode - Dit keer mag ik 'op de koffie' bij Michel van Eert in de wijk Kienehoef. Bij binnenkomst word ik verwelkomd door een konijn en een piepende cavia. Michel werkt namelijk nog vanuit huis. Van de enthousiaste Michel krijg ik meteen een lekker kopje thee. Geen koffie dus, maar ach, het format blijft hetzelfde! Mijn handen worden met deze winterse temperaturen een beetje warm zodat ik mijn stuk kan schrijven.

Door: Lisa van de Ven

Michel woont samen met zijn vriendin en zijn dochter van acht. Sinds november 2015 is hij voor zichzelf bezig met zijn bedrijf Van Eert Telecom Montage. Sinds januari van dit jaar is hij er fulltime mee bezig. Zowel voor de zakelijke als voor de particuliere markt maakt Michel wifi op een betaalbare manier mogelijk, overal waar dat kan. "Het is allemaal begonnen op een camping in Luxemburg waar wij vaak komen. De gasten klaagden daar omdat de wifi niet goed was. Ik heb daar destijds het netwerk aangepast waardoor het stukken sneller, beter en veiliger ging werken," zegt Michel.

We leven tegenwoordig in een draadloze wereld en daar speelt Michel op in. "Het meeste heb ik mezelf aangeleerd. Heel veel lezen op internet natuurlijk maar uiteindelijk moet je het gewoon doen. Daarnaast heb ik verschillende certificaten behaald en heb ik een technische achtergrond. Van het een kwam het ander en toen heb ik besloten de stap te gaan maken. Niet de eenvoudigste stap natuurlijk", vertelt de ondernemer. "Je geeft toch wat zekerheid en een bepaalde basis op. Maar ik dacht: als ik het wil doen, moet ik het nu doen."

Op het gebied van de techniek gaat het snel. Maar er zijn heel veel zaken die wij nog niet weten. Dat merk ik ook wanneer Michel me het een en ander met enthousiasme uitlegt. "Ik hoorde laatst een ouder vertellen dat ze 's avonds de stekker eruit trekken, zodat de kinderen niet meer op het wifi netwerk kunnen en niet in bed nog met hun telefoon spelen. Daar zijn heel makkelijke oplossingen voor te vinden. Zo kan er een apart netwerk gemaakt worden voor de kids dat zichzelf bijvoorbeeld iedere avond om negen uitschakelt."

Steeds meer apparaten werken trouwens met een wifi verbinding. Tegenwoordig zijn er stofzuigers, koffiezetapparaten en wasmachines met een verbinding te vinden. Michel: "Toen ik de gegevens van het netwerk bij een klant bekeek beseften we pas hoeveel er met wifi gewerkt wordt. Er waren op dat moment honderd campinggasten en er waren 250 apparaten actief. Hartstikke leuk natuurlijk maar we vinden ook fijn als al die apparaten goed en het liefst ook snel werken. Daar kan ik voor ingeschakeld worden." 

Naast de wifi verbinding is van Eert ook druk bezig met veiligheid. Op hetzelfde systeem werken de beveiligingscamera's die Michel installeert. VETM levert daarnaast apparatuur waarmee je je vaste pc of je gehele thuisnetwerk koppelt aan het 4G netwerk. Daardoor ben je niet meer afhankelijk van de verouderde PTT lijn. Eigenlijk maakt Van Eert het dus voor iedereen mogelijk om waar dan ook snel en veilig te kunnen internetten. Dat willen we allemaal toch?

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!