Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 45e48b
Op de koffie bij...

Een nieuw jasje voor De Plaatselijke Makelaar

  Zakelijk

Sint-Oedenrode - Ik hoef niet ver te lopen om op de koffie te gaan bij De Plaatselijke Makelaar. Ik woon er immers boven. Terwijl ik de deur open sla, laat Rob van de Laar me binnen in zijn kantoor. Het is groter dan ik in eerste instantie dacht. "Toch hebben we niet veel ruimte nodig hoor, als het goed is ben ik veel op pad", zegt Rob.

Door: Lisa van de Ven

Niet veel later komt Carla de thee brengen. Thee dit keer, want ik drink geen koffie. Misschien dat ik dat nog moet leren. Rob en Carla zijn al weer een jaar gevestigd op de hoek van het Kofferen en de Hoge Vonderstraat. Ik kan me nu al niet anders meer herinneren. Steevast als ik langsloop kijk ik even voor de ramen welke huizen er in Rooi te koop staan. Dat doe ik dus al een jaar. "Dat gaat snel hé. We zitten zeven jaar in Rooi, maar met deze plek zijn we ontzettend tevreden. In ons vorige pand viel het pand meer op dan wijzelf en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We wilden graag op een zichtbare locatie met een laagdrempelig kantoor, dat is hier wel gelukt."

Dat laagdrempelige wordt doorgevoerd in de nieuwe huisstijl. "We krijgen een nieuwe website die meer lokaal is. De nieuwe website www.dpmrobvandelaar.nl is transparant, lokaal en overzichtelijk.  De aanpak blijft identiek. Alleen krijgt het een ander, moderner jasje. De woningmarkt verandert snel en de consument verandert. Het is aan ons om daar zo goed mogelijk op in te spelen. We willen transparant zijn en vertellen wie we zijn en wat we doen. Daarbij willen we wat we doen altijd goed doen." Of de bekende fiets die altijd voor de deur staat dan ook een nieuw jasje krijgt is duidelijk. "Ja, ook de fiets moet er aan gaan geloven. Dat is ook wel een beetje dorps hé, zo'n fiets. Maar het is goed voor het milieu en voor je gezondheid, heerlijk dus. Die houden we er mooi in", glimlacht Carla.

Gelukkig zijn Rob en Carla qua visie gelijk. Ze vullen elkaar perfect aan. Beiden zijn ze erg te spreken over hun vak. "Het is toch bijzonder. Kopen en verkopen brengt emotie met zich mee. Wij willen het daarom voor mensen zo persoonlijk mogelijk houden. Een huis kopen is niet zomaar iets.  Ze moeten een goed gevoel bij ons hebben, zowel vooraf als achteraf."

Rob is al 25 jaar makelaar en kent het vak als geen ander. Carla is er wat meer ingerold. Inmiddels is ook zij een echte kenner. "Ik ben steeds meer gaan doen toen we voor onszelf zijn begonnen. Dat steeds meer doen heeft natuurlijk wel twee kanten. Je zou als bedrijf natuurlijk kunnen groeien, maar wij vinden het kleinschalige en het persoonlijke juist zo leuk. Dat is wat het zo'n mooi vak maakt. In Rooi en in Schijndel ligt ons hart. Daar kennen we de markt en daar voelen we ons helemaal thuis." Rob en Carla wonen zelf al een aantal jaar in Schijndel. "Maar dat we ooit terug komen naar Rooi sluiten we niet uit hoor", eindigt Rob.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!