Logo mooirooi.nl
Vader en zoon in beeld.   | Fotonummer: 2f1590
Vader en zoon in beeld.
Op de koffie bij...

Dubbel feest aan de keukentafel

  Zakelijk

Sint-Oedenrode - Snel rennen we tussen de twee bussen door richting de achterdeur. Het regent pijpenstelen, maar gelukkig biedt een knusse keuken soelaas. Toepasselijk dat we direct in de keuken terechtkomen, want we zijn op bezoek bij keukenexperts Marinus en Thijs Merks. Het bedrijf Marinus Merks Montage bestaat dertig jaar en dat vinden de heren een goed plan om MooiRooi uit te nodigen voor de koffie.

door: Jeroen van de Sande

Dat plan wordt nog mooier als Marinus een voorstel doet; gebak?! Mijn ogen verraden direct een 'ja!', maar eerst is mijn collega Lisa aan de beurt. Beleefd slaat ze het aanbod af, maar de brede glimlach van Marinus verdwijnt niet. Het hele interview overigens niet. "Ik was gisteren jarig", zegt hij even later als hij een heerlijke punt roomvlaai voor mijn neus zet. 'Hoe oud als ik vragen mag?' "67", zegt Marinus weer.  Ik wil niet slijmen, maar doe het indirect toch als ik zeg dat je dat niet zou verwachten. "Dat hoor ik vaker", gniffelt senior. Junior vertelde even daarvoor dat hij 38 is. Lisa blijkt niet alleen goed met letters, maar ook met cijfers. "Dan was je bijna even oud als Thijs nu, toen je voor jezelf begon?"
"Inderdaad. Ik was 37 toen ik voor mezelf begon. Ik had bij verschillende bedrijven gewerkt, maar het begon te kriebelen. Ik haalde mijn papieren voor onder ander loodgieterswerk en stukadoorswerk. Dat moest nog in die tijd. Daarna ging ik aan de slag", vertelt Marinus over de start. Het specialisme van Marinus Merks Montage is keukens.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!