Logo mooirooi.nl
Sonny (l) en Thay, buiten bij de grill.   | Fotonummer: 66ece0
Sonny (l) en Thay, buiten bij de grill.
Op de koffie bij...

Op de koffie bij... Lounge 8

  Zakelijk

Sint-Oedenrode - Stilte voor de storm bij Lounge 8. Het is vrijdagmiddag vier uur. Geen enkele gast zit binnen te smullen, maar dat zal niet lang meer duren. De koks zijn druk bezig met voorbereiden. 'Op de sushi bij' was misschien een betere kop geweest voor dit artikel, denk ik, als ik de mannen zie rollen. Die gedachte vergeet ik al snel, zodra ik een slok van mijn koffie pak. Heerlijk! Lounge 8 heeft veel meer in huis dan alleen Japanse lekkernijen…

Door: Jeroen van de Sande

Samen met bedrijfsleidster Tay Bol neem ik plaats op het terras voor het restaurant. Met de zon recht in het gezicht beginnen we ons gesprek. Chef-kok Sonny Lia heeft helaas geen tijd om zich erbij te voegen. Tay runt met hem het sushi en grill restaurant in Nijnsel. Ze maken onderdeel uit van de keten Lounge 8. Een succesvolle formule, dat is wel duidelijk. "Twee jaar geleden, op 28 oktober, openden we hier", vertelt Tay. "We wisten niet wat we moesten verwachten, want Nijnsel was het eerste dorp waar we startten. Het is een succes. Iedere avond komen mensen eten en vooral de weekenden zitten vol. Daarom hebben we vorig jaar zomer de zaak uitgebreid met honderd plaatsen." En hoe! Vóór mijn kop koffie heb ik een kijkje mogen nemen. Het restaurant is in stijl, tot in detail. Chique zitbanken voor grotere gezelschappen wisselen tafels voor twee af. De ruimte valt op… "Dat doen we expres", vult Tay aan. "We willen ons restaurant niet 'volproppen', al zou dat gezien het aantal gasten soms best kunnen. We willen juist dat mensen zich op hun gemak voelen, de ruimte krijgen. En dat ze weten dat ze de hele avond mogen genieten van al het lekkere van onze kaart."
Tussendoor maakt Tay de opmerking dat er nog steeds mensen zijn die Lounge 8 niet kennen. Dat bevreemdt me. Het restaurant is opvallend en er wordt veel over gepraat.  "We krijgen veel gasten die met regelmaat terugkomen. Dat beschouwen we als een groot compliment. Mensen die nog niet zijn geweest, nodigen we bij deze uit om snel eens te komen proeven. Sonny en zijn team zijn altijd bezig om nieuwe smaken en gerechten toe te voegen."
Volgens Tay kan je dat wel aan de chef-kok overlaten. In de zomer heeft hij buiten op de barbecue zijn grill specialiteiten laten zien. Dat willen ze ook in de winterperiode doorzetten. "Met luxere vleessoorten", vervolgt de bedrijfsleidster. "Normaal vragen we er een meerprijs voor, maar tijdens het tweejarig jubileum zitten ze bij de prijs inbegrepen." 'Dus jullie gaan het vieren met de gasten?' vraag ik. "Jazeker, we laten het niet onopgemerkt voorbij gaan. Houd DeMooiRooiKrant in de gaten", zegt ze scherp.

Na de koffie volgt een pilsje, het is tenslotte vrijdagmiddag. Tay slaat het aanbod af. Het is dan wel vrijdagmiddag, maar "ik moet zo werken" is een goed excuus. Prompt knisperen kiezelstenen. De eerste auto met gasten draait de inrit op. Tay glimlacht. Ze popelt om aan de slag te gaan. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!