Afbeelding
Foto: Peter van Houtum

Dorpsraad roept hulp in voor behoud Boskantse kerktoren

Woningbouw Woningbouw

Boskant - Al maanden wordt gewerkt aan de realisatie van veertien woningen in de voormalige Ritakerk te Boskant. Enkele weken geleden is de klokkenstoel en buitenblad van de kerktoren verwijderd met de bedoeling om die uiteindelijk terug te plaatsen. Dat blijkt nu op losse schroeven te staan wegens een gebrek aan budget. Betrokken partijen leggen bij, maar dat is waarschijnlijk niet voldoende. Daarom roept de Dorpsraad om hulp.

Via een flyer informeert de Dorpsraad Boskant de inwoners waar het precies om gaat. ‘Samen met u kunnen we dit beeldbepalende gebouw van Boskant behouden’ staat er op. Daarnaast wordt de vraag gesteld: Helpt u mee de kerktoren herstellen? De betonnen klokkenstoel moet worden vervangen en de buitenmuren moeten opnieuw gemetseld. Omdat de bijdragen van de betrokken partijen niet toereikend is vraagt de Dorpsraad om een donatie op banknummer NL04RABO0138204225 t.n.v. Stichting Dorpsraad Boskant.
De flyer bereikt alle brievenbussen van Boskant en bedrijven krijgen een persoonlijk bericht. Voor directe vragen kan men een mail sturen aan de Dorpsraad van Boskant (info@dorpsraadboskant.nl).

Mocht de restauratie om welke redenen dan ook niet doorgaan (wat niet waarschijnlijk is), dan worden uw donaties terug gestort.