De Lieshoutseweg.
De Lieshoutseweg. Foto:
ingezonden

Lieshoutseweg mag niet naar 60 km/uur

Verkeer Verkeer

Sint-Oedenrode - Beste bewoners van Meierijstad, zoals bij u misschien bekend is, is onze gemeente bezig met het opstellen van een Mobiliteitsvisie. Hierin komt te staan hoe de gemeente in de komende jaren onze woongebieden bereikbaar, veilig, leefbaar en gezond wenst te houden. U kunt deze visie terugvinden via de website van de gemeente Meierijstad.

Door: Mari van Genugten

Er is aandacht aan het verbeteren van de fietsroutes tussen de kernen en ook wordt er naar gekeken wat de mogelijkheden zijn om het openbaar vervoer te verbeteren. In deze visie staan goede punten, zoals het verhogen van de snelheid van de Noordelijke- en Zuidelijke randweg naar 70 - 80 km/uur. eindelijk kan er dan weer eens normaal gereden worden op deze wegen.

Er zijn echter ook plannen die zeer negatief uitpakken voor onze dorpsgenoten. Voor de Lieshoutseweg liggen er plannen om deze weg af te waarderen naar een 60 km weg. Door deze afwaardering wordt de reistijd naar Mariahout met 33% vergroot en moet de weg compleet omgebouwd worden met veel drempels, verhoogde kruisingen e.d.. Dit is een nutteloze uitgave van gemeenschapsgeld waaraan niemand iets heeft. De weg is goed zoals deze nu is. De gemeente begrijpt nog niet dat over een aantal jaren het grootste gedeelte van de auto`s elektrisch rijdt waardoor het beperken of vertragen van auto’s op een dergelijke verbindingsweg niet langer nodig is.

Verder is het belangrijk dat het sluipverkeer door ’t Everse beperkt wordt en er minder verkeer door de kom van Nijnsel gaat rijden. Dit kan door de doorstroming van het verkeer rond Nijnsel te bevorderen. Om dit te bereiken, zou de Lieshoutseweg rechtstreeks moeten doorlopen op de Eimbert, zodat de voertuigen ongehinderd omgeleid worden. Aan de andere kant moet de Industrieweg dan weer direct over gaan in de Lieshoutseweg over de tunnel.

Stuur onderstaande mail vandaag nog naar: mobiliteitsvisie@meierijstad.nl t.a.v Veronique de Wit

Geachte mevrouw de Wit,

Wij hebben kennis genomen van de nieuwe mobiliteitsvisie van onze gemeente.

Wij zijn sterk tegen het afwaarderen van de Lieshoutseweg naar een 60 km weg. De weg is goed zoals deze nu is en met een afwaardering wordt de reistijd met 33% vergroot en moet er onnodig veel gemeenschapsgeld uitgegeven worden. Verder zijn wij voor de bevordering van de verkeersstroom rond Nijnsel door de Lieshoutseweg direct door te laten lopen naar de Eimbert en aan de andere kant van Nijnsel de Industrieweg weer direct aan te sluiten op de Lieshoutseweg over de tunnel. 

Met vriendelijke groeten,

Naam en adres Bewoner