Afbeelding

Kijken bij Neobots FTCunits

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag hadden ze een officiële kijkmiddag willen organiseren bij het FTC-team van Neobots, maar de gedeeltelijke lockdown gooide roet in het eten. Het idee was, om het uit te stellen tot de regels versoepeld worden. Zoals het er nu uitziet, kunnen ze dan echter nog wel even wachten. Vandaar dat ze het anders aan gaan pakken. Wil je zaterdag komen kijken, meld je dan eerst aan via info@neobots.nl. Dan weten ze dat je komt en zorgen ze dat er voldoende tijd en ruimte is om van alles te laten zien.

Half september werden de wedstrijdregels onthuld, dus inmiddels is Neobots FTCunits alweer een aantal weken bezig. Het thema van dit FTC-wedstrijdseizoen draait om sport en spel, maar dan in een nieuw jasje. ‘It’s time to be GAME CHANGERS’ betekent sporten met zelfgebouwde robots! De robot moet voor deze wedstrijd niet alleen ringen kunnen verzamelen en afleveren, maar ook goed op doel kunnen schieten. Je snapt het al: om dat allemaal in een robot in te bouwen, vereist behoorlijk wat kennis en kunde. Bekijk op www.neobots.nl alvast eens het filmpje met de opdracht voor het seizoen 2020/2021.

Het team Neobots FTCunits bestaat nu uit vier enthousiaste jongens en meiden. Ze hebben inmiddels al allerlei ideeën besproken, keuzes gemaakt en materialen besteld. Nu staan ze voor de uitdaging om een robot te ontwerpen en te bouwen waarmee ze in de wedstrijd uiteindelijk goed scoren.

Ben je 14 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te bouwen en/of te programmeren? Meld je dan dus aan via info@neobots.nl . Je hoort dan van ons op welke tijd jij zaterdagmiddag kunt komen kijken in de werkplaats bij Neovito, Eversestraat 11 in Sint-Oedenrode.