Afbeelding
Foto: HANS VAN DER STAAK

Argo plant afscheid in nieuwe jaar

Verenigingen Roois nieuwsbericht

Sint-Oedenrode - De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Argo werd afgelopen zondag druk bezocht. Rond het zwembad werd een ontbijt geserveerd door het jeugdbestuur. Daarnaast konden leden van Argo met het hele gezin vrij zwemmen. Het nieuws dat het zwembad tenminste 1,5 jaar dicht gaat voor nieuwbouw is het meest besproken onderwerp deze ochtend. Voorzitter Tom van Wanrooij noemde 2020 een 'spannend jaar voor Argo'.

Een week voor de kerstdagen besloot het College van B&W dat het nieuwe zwembad in Sint-Oedenrode op dezelfde plaats komt als De Neul nu staat. De voorbereidingen voor de nieuwbouw kunnen nu pas echt beginnen. De sloop van De Neul en de bouw staat gepland vanaf 1 juli 2020, mits de gemeenteraad instemt met de bouwplannen in juni van dit jaar.

Argo plande alvast vooruit, het laatste grote evenement dat zij in 'de oude' De Neul organiseren is de 24-uurs zwemmarathon op 3 en 4 april. "Dat zal voor ons het afscheidsevenement zijn," vervolgde Van Wanrooij de nieuwjaarstoespraak. Daarna zullen er nog wel trainingen in De Neul worden gehouden totdat de deuren definitief sluiten. "De invulling van de trainingen voor het nieuwe seizoen zullen we in de komende periode gaan bekijken," stelde de voorzitter de leden gerust. "Het eerste gesprek met de andere zwemverenigingen van Meierijstad heeft afgelopen donderdag al plaatsgevonden."