Afbeelding

Talentenactie voor vluchtelingen in het Midden-Oosten

Verenigingen

Sint-Oedenrode - De leden van de Protestantse Gemeente in Sint Oedenrode gaan zich inzetten voor vluchtelingen in het Midden-Oosten. De actie heet: "Talenten gevraagd".

Er is terecht veel aandacht voor vluchtelingen die naar ons land komen . Maar in Libanon, Jordanië, en Irak en in de oorlogsgebieden van Syrië wachten miljoenen mensen, zonder enig perspectief en met een minimum aan zorg. Het idee om je talenten in te zetten komt uit een bijbelverhaal  waarin mensen een geldstuk ("talent" genaamd)  meekrijgen om daar iets goeds mee te doen.  De één vertrouwt het niet en stopt het in de grond, de ander zet zich in en maakt er veel meer van dan hij ooit verwacht had. Dat woord talent heeft dus een dubbele betekenis. Nu klinkt het appel om onze talenten in te zetten voor vluchtelingen in hun eigen regio.
Op zondag 25 september a.s., na de kerkdienst in de Knoptorenkerk, kunnen de kerkgangers als "talent" een biljet van €10,00 meekrijgen. Bedoeling is dat zij dat met eigen talent gaan vermeerderen.  Met creatieve acties zullen anderen worden uitgedaagd bij te dragen aan dit doel. Het eerste tientje wordt dan gebruikt voor de aanloopkosten. Bij voorbeeld voor een huisconcert voor vrienden en buren, een feestmaal voor gasten, verkoop van kunstwerken, verhalen gaan vertellen tegen beloning, enz. enz.  Iedereen in Sint Oedenrode kan daar voor uitgenodigd worden. Maar ook niet-kerkgangers kunnen met een eigen actie meedoe. Zij kunnen dan ook een "talent" in bruikleen krijgen. Op zondag 18 december wordt de actie afgesloten. Het geld gaat via Kerk-in-Actie naar locale kerken in de regio die de vluchtelingen goed kunnen bereiken.
Meer info op de website www.pgsintoedenrodesonenbreugel.nl, onder 'Nieuws'. Meedoen kan via thea.prummel@kpnmail.nl