Logo mooirooi.nl
De beruchte sauna Diana   | Fotonummer: 1e7cd3
De beruchte sauna Diana
Evenementen / Sint-Oedenrode

Sauna Diana en het Roois Tourspel een vreemde combinatie?

  Verenigingen

Sint-Oedenrode - Sauna Diana zegt je dat iets? In de jaren '80 dook een opvallend verschijnsel op in de Tour de France: Sauna Diana. Deze sauna was eigendom van Corry en Frans Siemons, gezegend met een drietal fietsende zoons.

De eerste ploegbus in het wielerpeloton
Corry en Frans vinden het maar niets dat hun zoons zich na wedstrijden op straat moeten verkleden en schaffen de bus aan. Daardoor waren de ­Zundertse talenten de eerste wielrenners met een eigen ploegbus. Die bus rijden Corry en Frans ook naar de Tour de France. En wanneer er een chiquer exemplaar wordt gekocht, weten ook beroemde wielrenners de bus te vinden. Nog later is hij zelfs een ontmoetingsplek voor renners en journalisten. Bijkomend voordeel: Sauna Diana werd wereldberoemd. Later werd zelfs een eigen wielerploeg opgericht. Eddy Bouwmans reed voor deze ploeg voordat hij naar de Panasonic ploeg ging. De wielerploeg van Sauna Diana had de beschikking over 2 Citroëns: een blauwe en een witte. De blauwe is lang geleden gesloopt, de witte CX D25 Familiale niet. Die stond tot voor kort te verpieteren in de loods achter de Sauna. Nadat via een documentaire van Andere Tijden Sport de schijnwerpers nog eens gericht werd op het beruchte wielerverleden van familie Siemons, was het voor de familie duidelijk: ook deze parel dient een beter lot. De ploegleidersauto rijdt weer en is APK gekeurd. Gelukkig is ervoor gekozen het interieur, de buitenkant en de bestikkering origineel te houden. De authentieke deukjes, opgedaan in jaren koers, zitten er nog in. Het interieur ruikt nog naar de dikke sigaar die gerookt werd na weer een overwinning en de vlekken in de bekleding zijn even onbestemd als… En door de hydropneumatische vering rijdt de auto gelijk één van de zachte bedden in de Sauna zelf. Als winnaar van de 'meer voor mannen VIP prijs' win je een geheel verzorgde avond voor jou en je vrienden in cafe 't Pumpke. Bier en hapjes zijn inbegrepen. Als wielerkenner en winnaar van deze prijs zal de ploegleidersauto van Sauna Diana jou en je vrienden thuis ophalen en 's nachts weer netjes thuisbrengen. Uitbater Alain van de Kamp was direct enthousiast toen het idee ontstond om deze auto naar Rooi te halen. Binnenkort is hij dus te bewonderen voor de deur van cafe 't Pumpke.

BBQ en Alpe D'Huez live bij de Beleving
Wil jij je inschrijven voor de Grillmaster BBQ? We hebben op info@rooistourspel.nl al diverse aanmeldingen ontvangen voor de BBQ op 27 juli om 17.30. Geef je op en maak verder kennis met de gastvrijheid van Ralf Dirven en zijn team. Ben je ook zo benieuwd naar de ontknoping van de Tour de France op Alpe D'Huez? De beslissing zal aanstaande zaterdag (25 juli) waarschijnlijk vallen tijdens deze etappe met de finish op de 'Nederlandse berg'. Je bent 's-middags van harte welkom bij de Beleving. Er zijn geen kosten voor deze middag en later in de middag kun je genieten van een heerlijk varken van het spit.

Prijsuitreiking
Kom maandagavond 27 juli naar de prijsuitreiking van het Tourspel! Zoals ieder jaar ook dit jaar weer een gezellige avond in café 't Pumpke. Voor de gelegenheid wordt het café omgedoopt tot heus Frans wieler café. Naast de winnaar en overige podiumplaatsen maak je ook op prachtige prijzen. Bijvoorbeeld een schitterende Fondriest racefiets, beschikbaar gesteld door WeCycling en Mutsaars bikes. Verder natuurlijk de VIP prijs en de befaamde goederen loterij. Verschillende Rooise ondernemers hebben zich weer bereid gevonden om ook dit jaar het Tourspel te steunen en prijzen ter beschikking te stellen. Kortom een gezellige avond waar je als deelnemer van het Roois Tourspel bij aanwezig wilt zijn!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!