Afbeelding

Camping De Graspol: gegroeid tegen de verdrukking in

Toerisme

Nijnsel - Bij groeien denkt iedereen aan groter worden, hoger of breder. Maar er is ook een ander soort groeien: van binnen. Bij mensen heet dat geestelijke groei, maar hoe noem je dat bij een camping? DeMooiRooiKrant neemt je mee op reis. Door de tijd, en over de camping, op een bewolkte maar droge dag in juni.

Het jaar 2010. Een makkelijke start in Rooi hadden ze niet, Marco en Aurora Witlox, en al wisten hun gasten de natuurcamping meteen te waarderen, anderen dachten daar anders over.

Droge voeten
Enkele omwonenden hadden grote moeite met de aanleg van een grote camping (2 ha) op het terrein, en bezwaren ingediend tegen de aanpassing van het bestemmingsplan. Van hun argumenten is Marco nog het meest bijgebleven de bewering dat de cultuurhistorisch waardevolle ''bolle akker' door hun zou worden geëgaliseerd. Hij kan er nog steeds niet over uit. "Wat een onzin! Ik zou wel gek zijn. Niet alleen vanwege de cultuurhistorische waarde, maar wat dacht je van droge voeten van onze gasten? De afgelopen jaren moest ik sproeien, als andere campings wateroverlast hadden. Dit jaar hebben we voor het eerst wateroverlast, maar wie niet?

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant