Tongelre maakte een erehaag voor kampioen Nijnsel
Tongelre maakte een erehaag voor kampioen Nijnsel Foto:

Rhode, Boskant en Nijnsel weten te winnen, Olland verliest ongelukkig

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Olland verliest ongelukkig tegen Fiducia, Rhode pakt een belangrijk punt en gaat nacompetitie spelen voor promotie naar de eerste klasse. En ook na het kampioenschap blijft Nijnsel winnen.

Olland laat punten ongelukkig aan Fiducia

Voor deze laatste wedstrijd van het seizoen was het sportpark voorzien van een discotheek en een springkussen voor de kinderen. De zon stond aan de hemel en de spanning op het veld was er niet gezien de stand op de ranglijst van beide teams. Toch wil je als team ook deze wedstrijden winnen.

Vanaf de aftrap nam Olland het initiatief. De druk op de goal van Fiuicia was direct aanwezig en het spel zag er verzorgd uit. Op die momenten dat je aan het wachten bent op de 1-0 valt bij de eerste de beste aanval van Fiducia het bij hen net allemaal goed.

Een afstandsschot van rechts gaat met gebruikmaking van de wind over de keeper heen en valt in de uiterste hoek binnen, 0-1. Vanaf dat moment wordt de druk door Olland opgevoerd en krijgen we een herhaling te zien van het gehele afgelopen seizoen. Bal tegen de paal, bal tegen en op de lat, bal tegen tegenstander mede speler enz, enz.

Je kunt niet bedenken welke mogelijkheden er zijn om een goal niet te maken, de supporter van Olland heeft ze deze middag allemaal mogen aanschouwen. En op het moment dat het dan eindelijk goed lijkt te vallen worden ze teruggefloten wegens vermeend buitenspel op aanraden van de grensrechter van Fiducia. Kortom allemaal zeer frustrerend maar in lijn met het afgelopen seizoen.

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Uiteraard waren er wel een aantal kansen bij die ook door haastig spelen om zeep werden geholpen maar over het algemeen was het wel heel veel pech dat Olland bleef achtervolgen.

En dan komt de gevreesde voetbalwet om de hoek kijken. Bij een sporadische aanval van Fiducia wordt de bal naar voren getrapt, speler ontvangt de bal in buitenspel positie, vlagger vlagt, scheidsrechter negeert de vlagger, speler scoort, discussie volgt scheidsrechter blijft bij standpunt en de 0-2 is een feit.

Niks meer aan te doen. Mooie publiekswissels doorvoeren voor Robert Erven en Gerben Voets die afscheid nemen van de selectie, tegenstanders bedanken, scheidsrechter bedanken, disco wat harder zetten en de wedstrijd en het seizoen snel vergeten.

Rhode blijft in tweede klasse en speelt nacompetitie

In de tweede klasse G was het klassenverschil deze competitie minimaal, veel gelijke spelen, minimale overwinningen en een kampioen met slechts 39 punten. In geen enkele klasse behaalde de kampioen zo weinig punten en waren er minimaal 29 punten nodig om klassenbehoud te realiseren. Het feit dat op de laatste competitiedag in alle zes wedstrijden nog iets op het spel stond, zegt genoeg over het geringe krachtsverschil.

Ook de wedstrijd Volkel – Rhode was nog van belang voor Rhode, omdat bij een nederlaag van Rhode de kans bestond dat Rhode nacompetitie moest spelen voor klassenbehoud in plaats van promotiewedstrijden naar de eerste klasse. Deze promotiewedstrijden werden behaald door het winnen van de tweede periode.
Zo ver liet Rhode het niet komen in de matige wedstrijd in Volkel en met de eindstand van 1 – 1 betekent dat Rhode op 4 juni naar Bekkerveld (Heerlen) moet voor de nacompetitie voor een plekje in de eerste klasse.

Maar promotie staat zeker niet op het verlanglijstje, handhaving in de tweede klas was wel erg belangrijk. “Eind goed, al goed” aldus de scheidende trainer Frank Brands. De wedstrijd in Volkel kende maar een paar hoogtepunten, er viel bar weinig te genieten van het spel van beide teams.

In de eerste minuut kwam Volkel al op voorsprong en direct na de rust kopte Tijn Vorstenbosch Rhode op 1- 1. De degradant Volkel had in de eerste helft het beste van het spel, Rhode had wel de beste scoringskansen.

Kansen voor Mark van der Zanden, Rogier Meijer en Daan van Dinten werden niet benut. Doelman Paul van Heesch behoedde Rhode van een grotere achterstand door in de tweeënveertigste minuut twee fraaie reddingen te verrichten.

Direct na de rust kopte Tijn Vorstenbosch Rhode op 1 – 1. Protesten van Volkel leverde een rode kaart op voor een Volkelspeler, waardoor Volkel met tien man verder moest. Rhode wist niet te profiteren hiervan. Welgeteld kregen Volkel en Rhode allebei nog een grote scoringskans, daarmee is alles gezegd over de tweede helft. Zeker mag vermeld worden dat Martijn Oors, grensrechter, de beste man van het veld was.

Nijnsel doet sportieve plicht

Nijnsel had een wat brakke week achter de rug, want ga er maar eens aan staan: kampioen worden, op gepaste wijze vieren en op de zaterdag daarop, voor de wedstrijd van zondag naar Den Bosch om het huwelijk van de trainer bij te wonen, dat blijkbaar niet kon worden uitgesteld. Het had natuurlijk ook in de kantine gekund.

En in Tongelre bleek afgelopen zondag al snel dat er van een frisse Nijnselse start dan ook geen sprake was. En het begon nog wel zo mooi toen de sportieve thuisclub een erehaag vormde voor de kampioenen. We zagen het ook in Emmen. De 1-0 lag al snel in het mandje en dat hadden de gastheren ook nodig die nog een kleine kans koesterden directe degradatie te ontlopen. Stefan van Zutphen repareerde in eerste instantie de achterstand, maar niet veel later opnieuw een tegengoal. Op slag van rust de 2-2 van de voet van Niels der Kinderen die eerder tot zijn grote ongenoegen de kampioenswedstrijd aan zijn neus voorbij zag gaan vanwege een overdosis geel. Ruststand 2-2. Kersverse oom Roy van Kessel moest nog een paar keer ingrijpen om zicht te houden op een goed resultaat. Uiteindelijk kwam de kwaliteit toch bovendrijven en bezegelde Rens Hoppenbrouwers het lot van de Eindhovenaren door niet lang voor tijd de 2-3 te laten aantekenen.

Aanstaande maandag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen wanneer het eveneens Eindhovense Tivoli op bezoek komt, een ploeg die later nog gaat spelen om lijfsbehoud in de vierde klasse. We hopen met zijn allen op een mooie afsluiting van een knettermooi seizoen dat een prachtig, niet echt verwacht eindresultaat in de vorm van een verdiend kampioenschap opleverde.

Boskant handhaaft zich in 4e klasse

Dankzij een moeizame 1-2 overwinning uit bij Mariahout heeft Boskant zich verzekerd van handhaving in de 4e klasse. Boskant had moeite met het spel van de thuisploeg en liep dan ook tegen een 1-0 achterstand aan. Toch lukte het Boskant om in de eerste helft nog gelijk te maken. Een door Stijn van de Biggelaar verlengde voorzet, na een goede aanval, werd door Maikel Merks afgemaakt: 1-1.

In de tweede helft was het wederom Maikel die de doelman van de tegenstander wist te verschalken. Via een solo door de defensie van Mariahout, waarbij hij zeker drie tegenstanders passeerde, wist hij af te ronden met een klassiek puntertje.
De 1-2 voorsprong was een feit. Hierna was het vooral tegenhouden aan Boskantse zijde. De thuisploeg wist nog zowel paal als lat te raken, maar toch lukte het Boskant om de overwinning over de streep te trekken.

Door deze overwinning is Boskant niet meer in te halen door de ploegen die op een nacompetitie/degradatie-plek staan en blijft het dus in de 4e klasse. Met de zeer beroerde start van de competitie (7 nederlagen op een rij) en het groot aantal nacompetitie/degradatie plekken (3 nacompetitie, 3 directe degradatie), in het achterhoofd, is het knap hoe ons vaandelteam zich herpakt heeft en directe handhaving heeft bewerkstelligt!
Een 4e plek in de tweede periode en een huidige 3e plek in de laatste periode, laten zien dat dit gedeelte van de competitie dus prima is gepresteerd.

Volgende week maandag, Tweede Pinksterdag, staat er nog één wedstrijd om des keizers baard op het programma, thuis tegen Avesteyn, aanvang 14:30 uur. Hierna zit het seizoen 2022-2023 er ook voor Boskant 1 op.