Nijnsel is kampioen! Foto: Bouke Willems
Nijnsel is kampioen! Foto: Bouke Willems Foto: Bouke Willems

Nijnsel, Rhode, Boskant én Olland zegevieren

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Nijnsel viert het verdiende kampioenschap na een overwinning. Ook Rhode, Boskant en Olland slepen belangrijke punten binnen.

Nijnsel ongenaakbaar kampioen

Het liet even op zich wachten, maar vriend en vijand waren eensgezind; Nijnsel was dit seizoen de dik verdiende kampioen van de vierde klasse G. Afgelopen zondag werd de kroon dan eindelijk op het werk gezet door een dominante overwinning op het schier kansloze Irene, terwijl de concurrent op gepaste afstand de punten liet aan VOW.

In de zevende minuut al kwam Jari de Haan eensklaps opdoemen voor de Gemondse keeper, maar de onverwachte kans bracht hem enigszins in verwarring. Het ging nog even op en neer, maar in de 29e minuut verscheen toch de 1-0 op het scorebord door een wat floddergoal van de voet van Rick van der Vleuten die natuurlijk wel op de goede plaats stond. Een ruststand met perspectief.

Maar met 1-0 blijf je kwetsbaar. Op jacht naar de 2-0 kwam Rens Hoppenbrouwers in de 57e minuut vrij op rechts, hij zag de keeper best wel ver voor zijn hok staan en dat verleidde hem tot een lob die doel trof. Dat is alleen bestemd voor de groten. Tien minuten later een spetter op de kruising, met de handtekening van Rick van der Vleuten. Uitstel van executie want amper vijf minuten later een heerlijke pass van Marco van de Ven die de gretige Jari de Haan tot een fraai en luid bejubeld doelpunt promoveerde. De rol van de bezoekers was uitgespeeld. Een paar minuten voor tijd wederom een strakke voorzet, ditmaal van Stefan van Zutphen, die, jawel!, Stefan Hulsen in doelpuntrijke positie bracht en dan stelt Stefan nimmer teleur. Eindstand 4-0, niets op af te dingen.

En toen was het wachten op VOW-Avesteyn, die wedstrijd was nog steeds aan de gang. Er waren al verschillende tussenstanden doorgekomen, 1-0, 2-0, 3-0 zelfs….. Een telefoontje naar de kantine gaf duidelijkheid, 1-0. ‘Maar de wedstrijd loopt nog….’. Een gelijkspel was voldoende om de geelblauwe kampioensvaan te hijsen.

En toen klonk er een luid gejuich en ontstond er vervolgens complete euforie en anarchie onder de spelers, de staf en de supporters. De rest is geschiedenis.

Nuttige winst Rhode op Heeswijk

De spanning in de tweede klas is op een hoogtepunt gekomen. Met nog twee wedstrijden te gaan was er in feite nog geen enkele beslissing gevallen. Nog drie ploegen met een kans op de titel, nog zes kans op degradatie en de overige drie nog in strijd voor een periodetitel, waarvan de eerste en tweede ook nog steeds niet definitief vergeven waren.

Maar gelukkig deed Rhode goede zaken. Het won met 2-1 van Heeswijk. Daardoor kan Rhode niet meer direct degraderen, bovendien staat Rhode nu op de zesde plek in de ranglijst en als het zondag niet zou winnen van Volkel zouden zowel SSS, Eendracht en Prinses Irene alle drie hun wedstrijd moeten winnen om Rhode te passeren voor een plek in de nacompetitie voor degradatie. Dus er is meer lucht, maar nog geen zekerheid.

Rhode kwam al heel snel op 1-0. Direct naar de aftrap werd Tijn Vorstenbosch gelanceerd en met een fraaie lob was het 1-0. Daarna waren er nog een paar fraaie aanvallen die echter niets opleverden. Heeswijk had wel meer balbezit, maar de Rhode defensie had de zaak goed onder controle en gaf niets weg.

In de 32e minuut was er nog een aangeschoten handsbal in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf terecht geen strafschop. In de 37e minuut was het wel weer raak. Tijn Vorstenbosch ging op links goed door, in eerste instantie kon de keeper nog redden, maar vervolgens was hij kansloos toen de bal onder hem door werd binnen geschoten.

Na rust was er al snel, uit een counter, een kans op een derde treffer van Tijn Vorstenbosch, de keeper, Ard Groenendijk, had het gevaar echter tijdig onderkend en kon de bal ruimen. Vlak daarna scoorde Heeswijk wel, een onnodig weggegeven corner werd simpel binnen gewerkt. Dat gaf Heeswijk weer moed en zij deden er alles aan om nogmaals te scoren. Rhode kwam wel onder druk, maar echte kansen wist Heeswijk toch niet te creëren.

Rhode scoorde nog wel via Rogier Meijer, maar deze treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Er volgde toen nog een spannend slot, maar uiteindelijk bleef de 2-1 gehandhaafd, een hele nuttige overwinning voor Rhode. Rhode kan zich nu sowieso gaan opmaken voor een nacompetitie als het zondag wint of een van de 3 ploegen op de standenlijst onder Rhode niet wint, is dat voor de promotie en anders voor de degradatie.

Boskant blijft overeind in de strijd om klasse behoud

Voor Boskant stond de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Boxtel op het programma. Voor beide teams was het zaak om geen punten meer te verliezen in de drie wedstrijden die nog op het programma stonden. Daarbij was de situatie voor Boxtel met achttien punten tegenover dertig voor Boskant het meest kritisch.

De start was voor Boskant. In de zevende minuut moest Boxtel doelman Raymon Strik vol aan de bak om de vrije trap van Boskant speler Frank van der Heijden uit het doel te tikken. Het leverde Boskant wel een eerste corner, maar dus geen openingsdoelpunt op. Ook een tweede goede kans voor Boskant bleef zonder succes. Na een goede aanval over links werd de bal door Jim van der Zanden vanaf de achterlijn goed terug gelegd, maar de schuiver van Yannick Opheij miste de juiste richting. Met een laatste goede mogelijkheid voor de bezoekers, Valentijn Waals schoot in de veertigste minuut rakelings naast, was het tijd voor de theepauze.

Het eerste kwartier in het tweede bedrijf was voor de bezoekers. Een eerste kans, een poeier van Luis Miguel Queridinha, ging ruim over. Bij een tweede, na een corner van Boxtel, kon Boskant doelman Frank Thijssen met een goede reactie de bal nog net op tijd uit het doel tikken. Bij een derde mogelijkheid, in de 51e minuut, kon de Boskant verdediging tijdig ingrijpen, al was de Boxtel aanhang van mening dat de scheidsrechter “gerust” voor een strafschot had kunnen/moeten fluiten.

Boskant had intussen op enkele plaatsen het team omgezet. Met resultaat bleek in de 65e minuut. Na een snelle aanval over rechts, was Maikel Merks voor het doel tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. De rebound kwam via doelman Strik voor de voeten van Stijn van den Biggelaar die alert de 1-0 binnenschoot. Een goede aanval van de thuisclub leverde in de 70 minuut, wat later bleek, de beslissende 2-0 overwinning op. Een goede pass op Maikel kon door hem bij de 2e paal worden opgepakt en loepzuiver worden voorgelegd. Een fluitje van een cent voor Stijn om z’n 2e treffer binnen te schieten. Boxtel gaf zich niet echt gewonnen en ging op zoek naar de aansluiting. Bijna leek dat te gebeuren in de 77e minuut, maar ook deze keer wist Frank Thijsen zijn doel schoon te houden. Met een laatste mogelijkheid in de 92e minuut, kreeg Jari Klijmij een open kans op een doelpunt, maar z’n inzet verdween snoeihard langs het doel.

Olland wint van Elsendorp

SV Olland had het de eerste helft niet gemakkelijk tegen Elsendorp. De thuisploeg was sneller in de omschakeling en Olland had regelmatig het nakijken. Desondanks waren zij wel trefzeker.

Martijn van Rooij zag de ruimte op het middenveld en gaf de bal mee aan Stefan Erven. In zijn sprint naar voren, hield hij het overzicht op het vijandelijk doel. Robert Erven kreeg de bal prachtig in zijn voeten en aarzelde geen moment. Met een snoeihard schot vloog de bal in de lange hoek. 0-1! Even later bracht vermeend buitenspel de Ollandse ploeg in verwarring, waarna de 1-1 eenvoudig binnengeschoten kon worden. Na een matige eerste helft kwam er een gedreven en gretig Olland uit de kleedkamers.

Er werd volop gecoacht en aanvallen werden rustig van achteruit opgebouwd. Op deze manier kreeg Olland steeds meer grip op de wedstrijd en gingen zij deze zelfs meer en meer domineren. Wanneer iedere doelkans een goal was geweest, dan was er een ware monsterscore geweest. Voor de supporters was het in ieder geval een aantrekkelijke wedstrijd om te bezoeken. Men liet het hoofd niet hangen en zette gezamenlijk als team de schouders eronder. Gemopper binnen Elsendorp leidde tot steeds meer balbezit voor Olland. Vaak vloog de bal voorlangs en stond er niemand in de zestien meter om het schot te beantwoorden met een doelpunt. Sebastiaan van Kessel speelde een prima wedstrijd, waarbij hij zelfs dichtbij een doelpunt kwam. Hij sprintte vanuit de verdediging naar voren, maar hij zag tot zijn eigen frustratie het schot ver over het doel vliegen. Ook Remco Voets nam enkele mooie vrije trappen, maar Robert Erven kwam een teenlengte te kort. Olland kreeg iets meer lucht toen Rob v.d. Heijden middels een diepe pass Stefan Erven wist te bereiken. Deze laatste twijfelde niet en zijn schot vloog fantastisch via de kruising weer uit het doel. De 1-2 mocht eindelijk op het spel. In de slotfase had Tom de Beer nog een 100% kans voor het doel, maar zijn schot was niet gevaarlijk.