Een verdiende overwinning voor Boskant

Fraaie overwinningen voor Rhode, Boskant en Nijnsel, Olland verbaasd door gelijkspel

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Het bleek een enerverende voetbalzondag voor Rhode, Boskant en Nijnsel. Olland moest tot verbazing genoegen nemen met één punt.

Fraaie doelpunten zorgen voor drie belangrijke punten

Rhode | Van Stiphout Bouw speelde een belangrijke wedstrijd tegen Boekel Sport. Ook voor de tegenstander was het zaak om drie punten binnen te slepen. Het Rooise vaandelteam excelleerde op het juiste moment en wist met fraaie doelpunten de verdiende overwinning op hun naam te zetten. Dankzij de 4-1 overwinning neemt Rhode afstand van de degradatieplekken.

Al snel kwam Rhode op 1-0 voorsprong via het eerste mooie doelpunt. De zeventienjarige Tijn Vorstenbosch opende de score voor Rhode. Echter wist Boekel direct de aansluitingstreffer te maken in de elfde minuut. Na een lange bal vanuit het middenveld weet de Boekelse aanval de voorzet over de keeper te werken.

Twintig minuten lang weten beide ploegen kansen te creëren, maar in de 34e minuut blijkt Rhode het meest effectief via Simon van de Wetering. Met een 2-1 tussenstand konden beide partijen het kleedlokaal opzoeken.

In de tweede helft heeft Rhode de overhand. Beide ploegen gaan op zoek naar nog een treffer, voor Rhode zorgt dat voor meer lucht en Boekel jaagt op de gelijkmaker. In de 68e minuut is Boekel Sport dichtbij het belangrijke doelpunt. De uitploeg weet hun aanvaller vrij te spelen, maar na een één op één kans blijkt Rhode-keeper Paul van Heesch de sterkere partij.

Doordat Boekel meer naar voren ging spelen, kwam er voor Rhode meer ruimte. Simon van de Wetering weet een aantal keer bijna de tweede treffer op zijn naam te schrijven. Ook Bas van Kuringen bleef de tegenstander het moeilijk maken.

In de slotminuten wordt de wedstrijd bepaald. In korte tijd passeert Rhode twee maal de Boekelse verdediging en keeper aan de hand van counters. Met twee doelpunten in de 84e minuut en de 90e minuut is Mark van der Zanden goud waard voor Rhode.

Dankzij de drie belangrijke punten klimt Rhode | Van Stiphout Bouw naar de achtste plek en uit de gevarenzone. Rhode speelt nog twee belangrijke wedstrijden tegen Heeswijk en Volkel, zij bezetten momenteel de tiende en twaalfde plaats. Op zondag 14 mei om half drie ontvangt Rhode Heeswijk.

De Haan laat Nijnsel kraaien

Een baby die kraait heeft plezier. En dat gold afgelopen zondag, alweer de Tweede Zondag na Pasen, ook voor Nijnsel dat op bezoek ging bij Nieuw Woensel in het noorden van Eindhoven, een van de grootste steden van Zuidoost-Brabant. Het was even de vraag of en hoe de bezoekers de zure nederlaag van afgelopen zondag tegen het verdedigende WEC had verwerkt.

Nieuw Woensel was een niet te onderschatten tegenstander die een mooie vierde plaats inneemt op de ranglijst en dientengevolge aast op de nacompetitie. Een ploeg ook die wil aanvallen en dat biedt ruimte voor de gasten. We keken allemaal uit naar deze wedstrijd, ook omdat we natuurlijk de hele week al waren geconfronteerd met het onvoorstelbare leed van Gordon. En dat gaat je bepaald niet in je kouwe kleren zitten.

De eerste helft leverde aan beide kanten nogal wat balverlies op. Zelfs inworpen gingen verkeerd en belandden in handen van de tegenstander. Vroeger bij de F-jes werd je daar al een beetje boos om. Niet zozeer een speler eiste in de eerste 45 minuten de aandacht op maar de scheidsrechter. Hij gaf vooraf al aan dat hij niet gediend was van tegengas. Dus bij een natte wind of een boertje werd er afgefloten en ging de vrije trap naar de tegenstander, gegeven door de oud-militair, lieden die van oudsher niet gewend zijn om te worden tegengesproken.

In de dertigste minuut een doelpunt voor Nijnsel, de scheidsrechter wees gedecideerd naar het midden. Zijn assistent bracht hem echter op andere gedachten en het bleef 0-0. In de 36e een voorzet van de gastheren die een speler voor Youri Dortmans deed opduiken, maar hij schoot tot grote opluchting van Nijnsel in de haast hoog over. In de 43e minuut een aanval van Nijnsel die via de binnenkant van de paal weigerde de doellijn te passeren. Rust 0-0.

In de 62e minuut kwam Niels der Kinderen een teennagel tekort om de bezoekers op voorsprong te zetten. Dat gebeurde vijf minuten later wel aan de andere kant. Ook hier ging een vlag de lucht in, maar die vond geen genade in de ogen van de oud militair. Het zal toch niet dat…

Vijf minuten later een vrije trap. Jelle de Louw ging achter de bal staan en met al zijn gramschap verdween de bal als een streep in het vijandelijke doel; een beauty.

Toen kwamen de tien minuten van Jari de Haan die nog niet zo lang in het veld stond. Hij gooide de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok door in de 82e minuut het laatste noodzakelijke zetje te geven aan een bal die al richting doellijn rolde. Nog geen twee minuten later knalde hij uit een moeilijke hoek de bevrijdende 1-3 achter de kansloze doelman. De ontlading bij Nijnsel was begrijpelijk groot. Opnieuw een moeilijke klip omzeild.

Zondag thuis tegen VOW
Op wat vroeger Koninginnedag heette gaat Nijnsel aanstaande zondag de strijd aan met het Zijtaartse VOW dat afgelopen zondag verrassend de derby tegen Mariahout in haar voordeel besliste. Zij hebben de punten echter nog steeds hard nodig om onderin weg te komen. Maar dat moet dan later maar gebeuren.

SV Olland vol ongeloof

Aan het einde van de wedstrijd stond er 3-3 op het scorebord en niemand van de aanwezigen (spelers, staf en toeschouwers) begrepen hier iets van. Keldonk niet omdat het een punt “kreeg” waar niet meer op gerekend was en Olland niet omdat er 6-1 of 7-1 op het bord had moeten staan.

Het begin van de wedstrijd was rommelig en slordig aan beide zijden en de kansen waren zeer schaars. Het was dan ook uit het niets dat er toch een score op het bord kwam. Een wanhoop schot van twintig meter verdween zomaar in de bovenhoek waardoor Keldonk een 0-1 voorsprong pakte.

Hierna werd het spel niet meteen beter, maar kwamen er voor Olland wel diverse kansjes en waren zij meer in het strafschopgebied van Keldonk te vinden. Zo was er in de twintigste minuut een grote kans voor Martijn van Rooij die een voorzet van Stefan Erven half raakte waardoor de open schietkans verloren ging. Ook Stefan zelf kreeg een grote kans maar zag, vrij voor de keeper, zijn lobje naast de verkeerde kant van de paal gaan. Intussen was Sv Olland beter gaan voetballen en duidelijk de bovenliggende partij.

Het was dus geen verrassing dat zij in de 36e minuut langszij kwamen doordat Remco Voets een afgeslagen voorzet alsnog wist binnen te schieten, 1-1. Zes minuutjes later, vlak voor rust, wist Olland zelfs op voorsprong te komen doordat Stefan Erven nu wel de kans afmaakte die hij kreeg na een perfect lobje van Remco Voets, over de verdediging heen en Stefan vrij voor de keeper zette. Ruststand 2-1.

Na rust een zelfde spelbeeld waarbij Olland voldoende kansen kreeg om verder uit te lopen maar het vooral ontbrak aan nauwkeurigheid in de laatste pass. SV Olland kwam toch op een 3-1 voorsprong doordat een verkeerde terugspeelbal door een verdediger van Keldonk werd onderschept door Robert Erven die dit buitenkansje wel wist te benutten, 3-1 in de 53e minuut.

Hierna bleef SV Olland de bovenliggende partij met diverse kansen en kansjes maar telkens werd het “net niet”. Ook de terecht gegeven penalty in de 62e minuut werd niet benut door Robert Erven. En als er dan ook nog een zuiver doelpunt van Rob van der Heijden wordt afgekeurd wegens “buitenspel” dan weet je ook dan het niet mee zit deze zondag. Toch leek er niets aan de hand tot vijf minuten voor tijd een schot van buiten de zestien niet goed werd verwerkt door Kevin en hij de bal door zijn handen zag glippen, 3-2. En als dan twee minuten later een voorzet wordt binnen gewerkt waarbij er de Ollandse verdediging ook niet goed uitzag, blijf je vol ongeloof achter met een 3-3 eindstand.

Verdiende zege Boskant

Het eerste treffen tussen beide teams, uit tegen Tivoli in november 2022, leverde een schamele 1-1 op in de, toen nog, strijd om de laatste plek op de ranglijst. Boskant draait de laatste tijd beter, dus kans op revanche!

De eerste kans was voor Boskant. Glenn van der Heijden, kwam in de twaalfde minuut echter net een teentje te kort om de goede voorzet van Frank van der Heijden te verzilveren. Verdedigend gaf Boskant niet heel veel weg, maar toch waren er enkele momenten dat doelman Erwin Brouwers aan de bak moest. In de zestiende minuut bijvoorbeeld reageerde hij heel attent bij een goede voorzet van Joey Klaassen. In de 26e minuut kwam Boskant op voorsprong. Bij een ingooi op Glenn werd de bal, na controle, panklaar gelegd voor Aimé Opheij. Zoiets smaakt hem wel en de bal verdween vanaf zo’n zestien meter snoeihard tegen de touwen: 1-0. Die stand stond ook nog op het scorebord na 45 minuten. Boskant was wel een keer dicht bij de 2-0, maar de steekbal op Rick van der Zanden had net iets teveel snelheid. In de allerlaatste minuut voor rust had het trouwens ook anders kunnen lopen. Bij een diepe bal van Bas de Haas (zijn specialiteit) wist Erwin door attent uitkomen de 1-0 stand voor Boskant vast te houden.

Na rust was Tivoli in de persoon van Bas de Haas opnieuw gevaarlijk. Zijn vrije trap miste het doel van Boskant maar ternauwernood. Daarna waren de kansen toch vooral voor de thuisclub. Door goed keeperswerk van Tivoli doelman Carmona enerzijds en het niet benutten van goede mogelijkheden bij Boskant anderzijds leverde dat vooralsnog geen doelpunten op. Pas in de laatste tien minuten ging de wedstrijd op slot. De aanloop daar naar toe, een snelle uitval van Boskant met een snoeihard schot van Aimé Opheij eindigde nog op de lat. Maar twee minuten later was het wel raak. De “verre” corner van Frank van der Heijden werd door broer Rob aan de andere kant koppend opnieuw voorgebracht waarna Stijn van den Biggelaar er als de kippen bij was om de bal voorbij doelman Carmona te knikken. Met een laatste actie in de 87e minuut, een snelle uitval die via Frank en Stijn door Emiel van den Elsen kon worden binnengetikt werd de wedstrijd definitief beslist: 3-0 voor Boskant.