Rhode is periodekampioen!

Rhode verrassend periodekampioen, Olland en Nijnsel winnen en Boskant speelt gelijk

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Deze week viert Rhode dat ze verrassend periodekampioen zijn geworden. Nijnsel blijft in koers voor het kampioenschap, Olland weet ruim te winnen en Boskant speelt gelijk tegen WEC.

Rhode pakt verrassend periodetitel

Rhode was zondag lachende vijfde in Mook. Voor de aanvang van de laatste wedstrijd in periode twee stond Rhode nog op de vijfde plaats. Om half vijf stond Rhode bovenaan in periode twee en was derhalve periodekampioen. Een knappe prestatie als men bedenkt dat Rhode in periode één onderaan eindigde met vijf punten.

De wedstrijd in Mook tegen Eendracht was sowieso belangrijk voor Rhode. Gelet op de stand moest Rhode punten pakken om niet in de gevarenzone te blijven hangen.

In de eerste helft had Eendracht het betere van het spel en Rhode de betere scoringskansen. In de tiende minuut verraste Simon van de Wetering de doelman van Eendracht bijna met een prachtig schot van afstand. Het spel golfde op en neer in het eerste gedeelde van de wedstrijd. Rhode creëerde kansen, Eendracht combineerde gemakkelijker, zonder kansen te creëren. In de zestiende minuut kwam Rhode op voorsprong door een vrije trap van Roel Smeets die in het doel vloog. Direct daarna een grote scoringskans uit een corner, Simon van de Wetering wist deze kans niet te verzilveren. In de achtendertigste minuut scoorde Eendracht via Tim van Ooijen eveneens uit een vrije trap. Beide teams kregen nog een grote scoringskans, zelfs niet te missen kansen. Beide kansen ontstonden door fouten in de achterhoede. Al met al een leuke eerste helft met aantrekkelijk voetbal.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Eendracht, In de eenenvijftigste minuut ontstond er een hachelijke situatie voor het Rhode-doel waaruit Eendracht op voorsprong had kunnen komen.

In de vierenvijftigste minuut schoot Daan van Dinten een vrije trap fraai in de kruising en kwam Rhode op 1-2. In feite kantelde de wedstrijd in de zevenenvijftigste minuut. Simon van de Wetering werd gevloerd door de keeper die rood kreeg. Daan van Dinten scoorde uit de toegekende vrije trap en zette Rhode op een 1-3 voorsprong. Rhode profiteerde van de één man meer situatie en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Scoringskansen waren er in feite alleen nog maar voor Rhode. In de tachtigste minuut wist Rhode nog een kans te benutten. Rogier Meijer rondde een aanval fraai af en bepaalde de eindstand, 1-4.

Boskant toch weer een puntje er bij

Voetbaltechnisch was het misschien allemaal wat minder in de uitwedstrijd van Boskant tegen WEC, maar met een 1-1 gelijkspel kon Boskant toch met een tevreden gevoel, en opnieuw weer een punt er bij, huiswaarts.

Elk punt telt in deze competitie! De bovenste vijf teams op de huidige standelijst waaronder ook WEC, zullen het lijf wel kunnen redden. Maar de resterende negen zullen, met nog negen wedstrijden voor de boeg, moeten knokken voor lijfsbehoud. Het verschil tussen nummer zes en nummer twaalf bedraagt immers slechts vier punten!

De thuisploeg kreeg na vijf minuten al een goede mogelijkheid, maar in vrije positie slaagde WEC aanvaller Alim Kagermanov er niet in om de score te openen. Ook Boskant kwam even later nog wat tekort. De voorzet van Mark van der Heijden werd door Stijn van den Biggelaar ruim over geschoten. Boskant kwam na een kwartier op voorsprong. Na een goede aanval over rechts was Emiel van den Elsen er als de kippen bij om de voorzet van Yannick Opheij voorbij doelman Jasper van Oss te schuiven: 0-1. Heel lang kon Boskant niet genieten van die voorsprong. Na een snelle counter van de thuisploeg en een ietwat ongelukkige botsing van Boskant doelman Frank Thijssen, binnen de zestien, ging de bal op de stip. Alim Kagermanov was deze keer keer wel trefzeker en bracht de stand weer op gelijke hoogtde: 1-1.

Daarmee bleek de strijd gelopen. Aan beide kanten duels tot aan de zestien meter, maar weinig goed scoringsmogelijkhden. Na rust wist de thuisploeg wat meer druk te zetten. Na twee minuten al leverde dat een kansje op voor Brian Pijnappels, maar z’n inzet ging naast. Ook Boskant kreeg, wat later in de tweede helft een goede mogelijkheid via Mark van der Heijden, maar zijn inzet ging hoog over. Eigenlijk is daarmee het verhaal over de wedstrijd wel verteld. Veel inzet door beide teams, na rust een licht overwicht van WEC, veel strijd op het middenveld, maar eigenlijk geen uitgespeelde kansen meer!

Nijnsel blijft op kampioenskoers

Op de derde zondag van de Veertigdagentijd ontving Nijnsel de concurrent uit Dinther, het altijd lastige Avesteyn. Dit team staat op een derde plek in de competitie, maar wel op een respectabele afstand.

Avesteyn is een team dat al vele jaren aan de kop van de competitie vertoeft, maar er desondanks nooit in slaagt om promotie af te dwingen. Vaak ‘net geen kampioen’ en in de nacompetitie gaat het dan vervolgens fout. De uitwedstrijd destijds was mogelijk exemplarisch; Nijnsel kwam op 0-2; vervolgens de 2-2. Niemand gaf nog één sou voor Nijnsel maar Arjan Van Zutphen krulde de 2-3 in de winkelhaak. De rest is historie.

Voor de wedstrijd werd even stilgestaan bij de 70-jarige verjaardag van clubman Frans van der Burgt, geen verkeerde leeftijd na alle coronaperikelen. We hadden een invaller-scheidsrechter uit Roermond die al vele jaren zijn favoriete provincie niet had verlaten. Hij keek zijn ogen uit in het mondaine Nijnsel. Hij dartte in het verleden op hoog niveau waarbij hij onder meer terecht kwam in Mariahout, Den Haag en Sneek, uitgesproken dart-bolwerken.
In Nijnsel zat een griepachtige trainer op de bank (39.2), recent uitgeroepen tot Trainer van de Maand (februari) in de regio Eindhoven. In de eerste twintig minuten waren de gastheren de bovenliggende partij, maar het gebrek aan tempo bracht de gasten niet in gevaar. In de 41e minuut een vrije trap van Rens Hoppenbrouwers op links die door Stef Witlox licht met het hoofd werd getoucheerd. De verdediging van Avesteyn was uit balans en via een verdediger rolde de bal over de doellijn. Een prettige ruststand.

Na de thee van theoloog Geert van de Wijdeven vergezeld van zijn charmante vrouw en dochter ging het op en neer. De Dintheraren iets meer in balbezit maar geen acuut gevaar, er werd niet echt druk gezet. In de 88e minuut een wat ongelukkige charge van Harold van de Laar waar deze doorgaans robuuste en solide verdediger een beetje patent op heeft en die de darter voorheen uitkomend in de Super Dart League promoveerde tot een pingel. Maar die eindigde niet in het doel. Sterker nog, een paar minuten later een oogstrelende actie van Marco van de Ven op rechts die Rens Hoppenbrouwers in stelling bracht. Hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan….. Een superbe 2-0!

Aanstaande zondag gaat Nijnsel op bezoek bij Essche Boys uit het pittoreske Esch onder de rook van Boxtel. Dit team kan nog best wat punten gebruiken. Maar dan liever een week later.

Ruime, verdiende overwinning voor Olland

Na de onnodige nederlaag tegen Boerdonk, zei trainer Maikel van Driel nog dat SV Olland tegen Nederwetten altijd wat gemakkelijker het net kan vinden dan tegen veel andere tegenstanders. En zo bleek ook.

Al na drie minuten wist Olland via een mooie aanval over rechts het net te vinden. De afgemeten voorzet van Stefan Erven werd door Robert Erven via de paal binnen gewerkt. Lang kon Olland er niet van genieten, want twee minuten later werd een afgeslagen corner hard binnen geschoten door een volledig vrijstaande speler van Nederwetten, 1-1.
Hierna had Olland een zwakke fase van de wedstrijd waarin er veel balverlies werd geleden door slordigheden, gemakzucht en onvoldoende scherpte. Dit duurde een half uur, waarna Olland het weer langzaam beter gingen doen. Dit leidde tot de 1-2 van Martijn van Rooij die een afgeslagen voorzet kiezelhard binnenschoot. Vijf minuten later was het al 1-3 door Robert Erven die aangespeeld werd door Harm van Oirschot en hij, na een tegenstander van het lijf geschud te hebben, ook keihard uithaalde vanaf de rand zestien en de keeper kansloos liet. Ruststand 1-3.

Na rust kwam Nederwetten er niet meer aan te pas. Olland combineerde nu veel beter als in de eerste helft en kwam zo tot vele kansen om de score op te voeren. Zelf kwam Olland verdedigend niet in de problemen en zodoende konden ze uitlopen naar 1-5 door doelpunten van achtereenvolgend Stefan Erven en Robert Erven. Overigens liet Olland nog een vijftal uitstekende kansen liggen en hadden ze een veel hogere uitslag neer kunnen zetten.

Met drie doelpunten was Robert Erven man of the match, maar vooral het spel van M&M (Martijn van Rooij en Martijn Erven) verdienen een compliment. Met dit gegeven en de drie punten kan Olland met meer vertrouwen vooruit kijken naar de komende ontmoetingen met de twee bovenste ploegen.