Boskant wist te winnen van de Woenselse Boys Foto:

Rhode en Olland verliezen ongelukkig, Boskant en Nijnsel weten te winnen

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Deze week weten Boskant en Nijnsel te winnen en verspelen Rhode en Olland ongelukkig drie punten.

Foutenfestival wordt Rhode fataal

Eén van de voetbalwetten is dat de ploeg die de minste fouten maakt met de overwinning gaat strijken. Die wet ging zondagmiddag op bij de wedstrijd van Rhode tegen DAW uit Schaijk. Vier fouten leidden tot vier tegendoelpunten en Rhode kon daar maar twee doelpunten tegenover stellen.

In de eerste helft golfde het spel op en neer met over en weer veel scoringsmogelijkheden. Dat leidde tot een vermakelijke wedstrijd voor het publiek. In de tiende minuut schoot Mark van der Zanden tegen de paal, nadat Simon van de Wetering door tweemaal goed doorzetten de bal in Rhodebezit wist te houden. Rond de vijftiende minuut kreeg DAW twee kansen. Het eerste schot werd ver naast geschoten; het tweede werd gepareerd door doelman Paul van Heesch. Vervolgens zag Thomas van der Pol zijn kopbal net naast gaan. Uit het niets kwam de 0-1 tot stand. Een te korte pass tussen twee verdedigers werd onderschept en onberispelijk afgemaakt. Het leek erop dat Rhode snel op gelijke hoogte kon komen, maar twee goede kansen gingen er niet in. Eerst kon Tijn Vorstenbosch de bal net niet goed aannemen en een kopbal van Rogier Meijer zeilde over. Halverwege de eerste helft kwam de gelijkmaker alsnog. Simon van de Wetering kon scoren uit een hoekschop: 1-1. Even daarna was er miscommunicatie tussen een verdediger en de doelman van Rhode, waardoor DAW gemakkelijk de 1-2 in kon tikken. Rhode liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. Na een goede passeeractie van Tijn Vorstenbosch, bracht hij Simon van de Wetering in stelling, die zijn tweede doelpunt liet aantekenen. Daarna had DAW nog een goede kans: uit een corner werd tegen de paal gekopt. Ruststand: 2-2. De tweede helft was minder attractief. Rhode verloor de slag op het middenveld en kon nog geen gevaar meer stichten. DAW was toen de bovenliggende partij. De 2-3 kwam uit een hoge hoekschop, die door Paul van Heesch niet goed werd ingeschat. Daardoor kon DAW vrij inkoppen. Twee minuten voor tijd viel de 2-4 binnen. Balverlies achterin werd genadeloos afgestraft. De Rhodenaren zetten nog wel aan, maar verder dan drie (ongevaarlijke) hoekschoppen in de laatste minuut kwamen ze niet meer. Eindstand: 2-4

Nijnsel herrijst uit as

De topper tegen concurrent Mariahout (tweede achter Nijnsel) leek na twintig minuten ‘enigszins’ beslist (2-0) zodat het Nijnsels kampioensvuur tot wat gloeiende as leek gedecimeerd. Maar de kampioenspretendent rechtte zoals vaker net op tijd de rug en sleepte drie punten weg voor de poorten van de Mariahoutse hel.

Op de tweede zondag van de Veertigdagentijd ging Nijnsel op bezoek bij de buren die net als Nijnsel dit seizoen verrassend goed draaien. In Nijnsel werd het destijds gelijk. De vele toeschouwers gingen er dus eens goed voor zitten en staan en het thuispubliek kon al snel juichen. In de tweede minuut leken de bezoekers namelijk nog niet bij de les en dat leverde al meteen een voorsprong op voor Mariahout. Amper twintig minuten later: een ongelukkige actie van doelman Youri Dortmans die de bal tegen een eigen verdediger aan bokste zodat de tussenstand werd verdubbeld. Een comfortabele voorsprong derhalve al zo vroeg in de wedstrijd die de gastheren wel smaakte. Nijnsel leek dus een moeilijke middag tegemoet te gaan. In de 33e minuut vertrok er een vrije trap van de voet van Rens Hoppenbrouwers die wonderlijk genoeg over alles en iedereen zeilde, zelfs over de mistastende keeper; 2-1. Voor de bezoekers het sein om een tandje bij te zetten. Er volgden dan ook een paar riante kansen maar het doel werd tot de rust niet meer gevonden. Na de rust opnieuw Mariahout dat fel startte en Nijnsel terugdrong. In de 74e minuut opnieuw een vrije trap die Rob Witlox bij de eerste paal slim tot doelpunt promoveerde. 2-2! Een domper voor de gastheren die ervan uit gingen de overwinning over de streep te trekken. In de zowat honderdste minuut de zoveelste vrije trap die Rick van der Vleuten snoeihard inkopte zodat alles wat Nijnsel betrof in een ware euforie deed belanden. Een tweede gele kaart voor de gefrustreerde Mariahout-aanvoerder maakte de druiven nog wat zuurder. Zo ‘wreed’ kan voetbal zijn. Aanstaande zondag opnieuw een topper op het programma voor Nijnsel, thuis tegen Avesteyn. Een ploeg die inmiddels wat is weggezakt maar de derde plaats zeker wil vasthouden met het oog op de nacompetitie. Daarnaast zal zij revanche willen nemen voor de ongelukkige thuisnederlaag die zij voor de winterstop tegen Nijnsel leed.

vv Boskant richting middenmoot

Door een dik verdiende 1-0 overwinning op het bezoekende Woenselse Boys lijkt vv Boskant op weg naar een plaatsje in de middenmoot. Voor rust was de thuisclub duidelijk de betere ploeg.

Na enkele kansjes in de openingsfase kon Frank van der Heijden na een bekeken pass van Stijn van den Biggelaar in de twaalfde minuut aanleggen vanaf de rand van het zestien meter gebied. Zonder resultaat, zijn inzet had wel de snelheid maar net niet de juiste richting. Boskant hield de druk er op. Drie minuten later betekende dat de 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Na een slalom van Jim van der Zanden, langs een aantal Woenselse Boys verdedigers, volgde een pass-op-maat richting Stijn van den Biggelaar. Met de rust van een ervaren aanvaller tikte Stijn de bal buitenkant voet voorbij de kansloze doelman Denny de Roo: 1-0. Stijn was een minuut later opnieuw in de buurt, maar hij miste een voorzet op een haar na.

Bij een volgende inzet in de achttiende minuut, een door Aimé Opheij diagonaal ingeschoten bal die hij voor de voeten kreeg na een afgeslagen corner, bracht de paal redding voor de gasten. Boskant bleef kansen creëren, maar de bal wilde er niet in! In de 33e minuut leek Jim van der Zanden op weg naar de 2-0. Vanaf de rand van de zestien verdween de bal van z’n linker richting benedenhoek, maar doelman De Roo wist de bal met een fantastische safe uit het doel te tikken. Ook bij de schuiver van Rick van der Zanden, kort voor de rust, bleek hij een betrouwbare doelman.

Op basis van de kansen had Boskant met de theepauze dus al wat ruimer voor “moeten” staan. Nu werd het toch nog een spannende tweede helft. Woenselse Boys ging op zoek naar de aansluitingstreffer, waardoor Boskant wat meer in de verdediging moest. Heel veel leverde dat voor de bezoekers niet op. Boskant had het verdedigend goed op orde en gaf nauwelijks kansen weg. Aan de andere kant; Boskant kwam ook minder aan aanvallen toe waardoor de meeste duels rondom de middencirkel plaatsvonden. Geen doelpunten dus meer na de theepauze, zodat Stijn van den Biggelaar met de vroege treffer uiteindelijk de matchwinnaar was.

Olland verspeelt dure punten

Olland 1 ontving afgelopen zondag een oude bekende, namelijk Boerdonk op het Ollandse sportpark. In de eerste helft was Olland gretig en werd er jacht gemaakt op de openingstreffer.

Carlo Siemons kreeg plots de bal in bezit, maar helaas was zijn schot gemakkelijk grijpbaar voor de keeper. Vervolgens werd Boerdonk onbedoeld aan een doelpunt geholpen doordat de bal via een Ollandse speler in de voeten van Boerdonk belandde. Op deze manier was het erg gemakkelijk scoren. 0-1. Lang konden zij niet genieten van de voorsprong, want Remco Voets kopte al in de veertiende minuut de gelijkmaker binnen: 1-1! Even later kwam er wederom een Ollandse aanval waarbij de goal niet uit kon blijven. Helaas was het schot van Wout van Rooij niet krachtig genoeg om gevaarlijk te zijn. Boerdonk had minder moeite met de afwerking voor goal en Olland stond erbij en keek ernaar. De tegenstander kregen te veel ruimte in de eigen zestien meter. De 1-2 mocht weer bijgetekend worden op het scorebord. Vlak voor rust was er een meevaller voor Olland. Bij de zoveelste counter besloot een speler van Boerdonk de bal door te koppen en deze verdween in eigen doel, 2-2! In de tweede helft was het spel minder aantrekkelijk. Soms waren er pittige overtredingen, maar ook waren passes niet loepzuiver. Lange tijd speelde de wedstrijd zich alleen af op de Ollandse helft en lukte het de thuisploeg niet om de bal over de middenlijn te spelen. Hierdoor konden de spitsen weinig kansen creëren. In de slotfase waren er nog enkele kansen voor Robert Erven en Remco Voets, maar Boerdonk kwam hierbij niet in de problemen. In de blessuretijd was het uiteindelijk Boerdonk die het geluk aan zijn zij had en de 2-3 binnen wist te schieten. Olland kan het zondag alleen zichzelf verwijten dat zij niet hebben weten te winnen. Hopelijk lukt dit volgende week wel weer.