Afbeelding

TTV Attaque pakt koppositie na ruime overwinning

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na de kleine nederlaag vorige week wilde de mannen van het vaandelteam van Attaque zich revancheren. En dat deden ze, waardoor ze de koppositie wisten te pakken.

Tegenstander vrijdagavond was het Boxtelse Taverbo 6, dat na de eerste speelronde bovenaan stond. Er werd vanzelfsprekend gerekend op een pittige uitdaging, maar als snel lieten de Rooienaren zien dat ze de beter ploeg waren. Job van Galen begon met een overwinning in vier games, Dirk Kastelijn en Nick van Galen leken dat ook een goede manier te vinden om de avond te winnen, getuige het feit dat ook zij hun openingspartijen met 3-1 wisten te winnen.

Het dubbelspel werd echter een teleurstellende, waardoor de imponerende winstreeks van 25 dubbelpartijen eindelijk een halt werd toegeroepen. Dit deerde de Rooienaren niet en Dirk maakte er, met enige moeite, 4-1 van. Job moest ondanks een goede start, zijn eerste nederlaag van de avond verwerken. Nick had het ook lastig, maar wist wel te winnen.

Het was tijd voor de laatste drie enkelpartijen. Dirk en vervolgens Nick wisten beiden hun 100%-score van de avond te behouden. Job mocht de avond afsluiten, en deed dat op dezelfde manier als waarop hij de avond begon: een overwinning in vier games. Na vier uur tafeltennis was de uitslag een eclatante 8-2 overwinning voor de Rooise mannen.

Attaque 2 geeft zege uit handen
De mannen van team 2 wilden na de 9-1 overwinning van vorige week de koppositie overnemen van hun rivalen uit Beek en Donk. Hiervoor zouden de mannen met 7-3 moeten winnen van Never Despair 11. Aan het begin van de avond leek dit zeker mogelijk. Stefan Kerk startte met een eenvoudige overwinning en ondanks dat Robert Wielink zijn eerste partij verloor, kwam Attaque 2 door een winstpartij van Bram Marinus en een gewonnen dubbelspel op 3-1.

Robert had het lastiger vrijdagavond en verloor nipt zijn tweede partij. Stefan daarentegen, leek in controle, al gaf hij wel een game af in zijn tweede partij. Bram vocht hard om ook zijn tweede partij te winnen, maar dit was tevergeefs, waardoor de Bosschenaren terugkwamen tot 4-3. Robert wist zijn laatste partij wel te winnen, waardoor hij zijn avond nog wist te redden. Bram verloor zijn laatste partij van de avond met het kleinst mogelijke verschil, waardoor Stefan onverwachts moest gaan knokken voor een overwinning. Dit leek lange tijd geen probleem te zijn. Hij kwam soeverein met 2-0 voor, maar vergat de genadeklap uit te delen. Zijn tegenstander kwam terug in de wedstrijd en trok de partij over de streep. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in een 5-5 gelijkspel, waardoor de mannen nog even content moeten zijn met de tweede plaats.

Attaque 3 walst over OTTC 5 heen
Voor Attaque 3 voelde het gelijkspel van vorige week al als een kleine overwinning. Afgelopen vrijdag deden de mannen er nog een schepje bovenop. Tegenstander OTTC 5 had na de eerste speelronde net als Attaque 3 vijf punten, maar hier was vrijdagavond niks van te zien. Iroy van Driel, Mirco Schepens en debutant Dirk Schoo wisten alle drie hun eerste partij zonder gameverlies te winnen. Iroy en Dirk wisten daarna ook het dubbel met 3-0 te winnen, waarna Mirco met wederom een 3-0 winst ervoor zorgde dat het halverwege de avond al 5-0 stond.

De mannen gingen vervolgens rustig verder met domineren. Iroy won met 3-0, Dirk deed dit ook en Mirco sloot zijn avond af met ook een 3-0 overwinning. Het eerste gameverlies van de avond kwam er uiteindelijk in partij 9, waarin Dirk twee games verloor. Dat deerde hem echter niet en hij sloot zijn debuutavond af met winst. Iroy mocht het lot van beide teams bezegelen en deed dit wederom met een klinkende overwinning. De ontmoeting eindigde in een 10-0 overwinning voor de Rooise mannen, waardoor ze de koppositie in handen hebben genomen.