Een sprong van Lita.
Een sprong van Lita.

Lita van Weert springt zich in Team NL

Sport

Sint-Oedenrode / Eindhoven – Ze klopte al enige tijd op de deur van Team NL, maar vanaf vandaag gaat ze er officieel deel van uitmaken. Schoonspringster Lita van Weert pakte vanochtend een bronzen plak op de driemeterplank tijdens de Eindhoven Diving Cup en sprong daarmee een belangrijke limiet.

Deze dag stond bij Lita in haar agenda met een dikke stift aangemerkt. “Het was voor Lita de allereerste mogelijkheid ooit om zich bij Team NL te springen. Deze kans heeft ze direct gepakt. Het doel was om goed te springen vandaag en dat is gelukt”, zo laat de moeder in een eerste reactie weten.

De Eindhoven Diving Cup is een internationaal toernooi waar twaalf landen aan mee doen. De komende dagen vinden er nog veel meer onderdelen plaats. Lita moet dus nog een paar keer aan de bak, maar de hoofdprijs is dus eigenlijk al binnen. Het Rooise schoonspringtalent gaat nu trainen bij Team NL. Team NL opereert vanuit Eindhoven. Daar traint Lita bij de academy, dus qua omgeving gaat er niet veel veranderen.

Lita, rechtse meisje van de drie, met haar bronzen plak.