De meiden die zaterdag deelnamen.
De meiden die zaterdag deelnamen.

Mooie prestaties van Dioscuri tijdens KNGU-wedstrijden Valkenswaard

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 21 en zondag 22 januari vonden in Valkenswaard de KNGU-wedstrijden voor de meiden uitkomend in niveau 4 en supplement E plaats. Meteen stond er veel op het spel: kwalificatie voor de teamfinales en de individuele meerkamp- en toestelfinales later dit seizoen in de thuishal van Dioscuri, De Streepen. 

De supplement E dames Mairy, Kaat, Laura en Sylvie (Jeugd, 3e divisie) en Nicci (Junior, 4e divisie) lieten een prima wedstrijd zien. Mairy turnde een strakke salto voorwaarts en arabier flikflak salto achterwaarts op Vloer. Op Sprong liet Mairy naast een nette overslag een keurige half in/half uit-sprong zien. Kaat blonk met name uit op het onderdeel Vloer, waar haar score van 11.050 goed was voor de 5de vloerscore van de wedstrijd. Laura’s half in/half uit en overslag waren goed voor de 4de sprongscore. Sylvie wist op maar liefst drie van de vier toestellen (brug, balk en vloer) een top 5-klassering te behalen. Haar balkoefening, met daarin heel knap een arabier, bleek zelfs goed te zijn voor de 3e score. Ook all-round kwam Sylvie tot een 3e plaats. Grote kans dus dat we haar tijdens de finales in Rooi terugzien! Nicci turnde sinds lange tijd weer een grote wedstrijd. Haar boogje en pirouette op Balk stonden als een huis: 4de balkscore! Als kers op de taart mochten de dames als team ook nog het zilver in ontvangst nemen. 

In de tweede wedstrijd kwamen de turnsters van twee van de drie middenbouwteams van Dioscuri in actie. Laura (Pupil 1), Lis (Pupil 1), Lieve (Pupil 2) en Lisa (Pupil 2) vormden een team, en Anna (Pupil 1), Jente (Pupil 1), Evi (Pupil 3), Femke (Pupil 3) en Esmée (Pupil 3) het andere. Een spannende dag voor de meeste meisjes: voor veel van hen was het hun allereerste KNGU-wedstrijd! Maar ze sloegen zich er allemaal goed doorheen. Lisa en Laura turnden op Sprong twee keurige overslagen, en Lieve turnde een hele nette brugoefening. Lis noteerde knap de 1ste vloerscore, de 2de sprongscore, én de 4de brugscore. In het individuele klassement behaalde Lis de 3de plaats, net achter Pupillen 3 Femke en Esmée, die respectievelijk 2de en 1ste werden. Ook deze drie meiden hebben zich waarschijnlijk geplaatst voor de finales in eigen huis medio april. Esmée eindigde op alle vier de toestellen als 1ste of 2de en Femke behaalde op Balk de 1e plaats, op Brug de 2e plaats en op Sprong de 4e plaats. Ook Evi turnde een goede wedstrijd en wist op Sprong en Vloer een top 5-klasseringen te behalen. Jente liet een mooie overslag en half in over Sprong zien en turnde een stabiele balkoefening, waarmee ze al knap als 7e eindigde op de Balk. Anna blonk uit op Brug (6de) en Vloer (7de). Als team eindigde het team van Laura, Lis, Lieve en Lisa op de 4e plaats en mocht het team bestaande uit Jente, Anna, Evi, Femke en Esmée het goud in ontvangst nemen. 

Op zondag was het derde middenbouwteam van Dioscuri aan de beurt. Dit team, bestaande uit Danika, Puck en Zoë (allen Pupil 1), betrof een mix-team met een turnster van een andere vereniging. Ook voor Danika, Puck en Zoë was het hun allereerste KNGU-wedstrijd. De dametjes lieten zich van hun beste kant zien. Danika turnde twee keurige overslagen over de pegasus; Puck turnde hele mooie zwaaien aan de brug en bij Zoë was de overslag op vloer gelukt. De drie dametjes mogen trots zijn op wat ze hebben laten zien. Alle meiden zijn weer een ervaring rijker en kunnen terugkijken op een mooi wedstrijdweekend! 

De meiden die zondag deelnamen.