De mannen zijn al veertig jaar lid.
De mannen zijn al veertig jaar lid.

Dankbaar Rhode zet vrijwilligers in het zonnetje

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Traditiegetrouw biedt de nieuwjaarsreceptie bij Rhode | Van Stiphout Bouw de gelegenheid om de jubilarissen van de club te eren. Deze traditie werd door corona tijdelijks uitgesteld of op een ander moment voortgezet, zoals bij Beach Soccer Rooi. Echter ‘mogen we weer’, aldus Rhode-voorzitter Ad van Acht. Hij zette een tiental jubilarissen in het zonnetje en benoemde de vrijwilliger van het jaar, leden van verdienste, erelid en een ‘Gouden Parel van de Neul’.

“Dat wil Rhode zijn: een bruisende voetbalvereniging waar mensen actief én passief genieten van de voetbalsport en waar het voor iedereen goed toeven is. We mogen er met zijn allen heel trots op zijn dat we dit wekelijks weer mee mogen maken”, vertelt de voorzitter. Met ‘we’ doelt Ad op de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat de vereniging blijft bestaan. Een aantal van de Rhode-leden en vrijwilligers werden zondagmiddag in de kantine in het zonnetje gezet. Romano van der Meijden, Martijn van Boerdonk, Daan van Dinten en Roy van Acht ontvingen een oorkonde en bos bloemen ter ere van hun 25-jarig lidmaatschap. Mark Renders, Wim van Erp, Marijn van Genugten, Martien Verkuijlen en Cor Verbree zijn al veertig jaar lid van Rhode. Ook deze mannen worden naar voren geroepen en mogen een oorkonde en bos bloemen in ontvangst nemen. Tien jaar eerder werd Adrie van Herpen lid van de Rooise voetbalclub en ook hij viert dit jubileum.

Naast de jubilarissen worden ook enkele vrijwilligers naar voren geroepen. Zo wordt ‘bezig baasje’ Hans van Kaathoven uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. “Aan de reacties die wij als bestuur binnenkregen bleek dit ook meer dan terecht”, jubelt Ad. Max Vervoort en Mark Wijgergangs krjigen de eretitel ‘lid van verdienste. Beide mannen zijn op meerdere vlakken actief voor de voetbalvereniging. Ook Twan van Kampen wordt als erelid in het zonnetje gezet vanwege zijn vele werkzaamheden. “Een échte Rhode-man, die wel eens van zich laat horen bij wedstrijden van Rhode 1”, gaat de voorzitter verder.

Ad van Esch mag een bijzondere titel ontvangen. Hij is al 65 jaar lid van Rhode en heeft veel werk verzet voor de club. Daarom wordt hij uitgeroepen tot ‘Gouden Parel van de Neul’.

Afbeelding
Ad van Acht (l) en Twan van Kampen
Afbeelding
Ad van Acht (l) en Marius Wijnakker
Max Vervoort werd gehuldigd