Een sprong van Lita.
Een sprong van Lita.

Rooise schoonspringster wint Open Schotse kampioenschappen

Sport

Sint-Oedenrode - De Rooise Lita van Weert heeft afgelopen weekend bij de Open Schotse schoonspringkampioenschappen maar liefst drie medailles gewonnen. 

Lita sprong op vrijdag een stabiele voorronde op de 3 meter plank en scoorde in de finale een puntentotaal van 222,15 waarmee ze de winst wist te pakken. Op zaterdag stond haar torenwedstrijd op het programma. Met haar vijf sprongen van de 7,5 meter en 1 sprong van de 5 meter behaalde ze in de voorronde 169,90 punten. In de finale, waarin de twee laatste sprongen met ongelimiteerde moeilijkheidsfactor nogmaals uitgevoerd moeten worden, wist ze haar score met 0,8 punten te verbeteren. Ondanks dat ze weet dat ze beter kan, was deze score goed genoeg voor een zilveren medaille.
Zondagochtend tijdens haar wedstrijd op de 1 meter plank, scoorde Lita maar liefst 222,85 in de voorronde en mocht ze met een voorsprong van 11,95 punten op de nummer twee aan de finale beginnen. Haar laatste sprong, de 2,5 salto voorwaarts gehurkt ging echter minder goed als in de ochtend, maar met een totale eindscore van 203,65 punten mocht ze haar tweede gouden medaille in ontvangst nemen.Met deze succesvolle wedstrijd sluit Lita haar internationale ervaring in leeftijdscategorie C heel netjes af.

Vanaf januari komt Lita uit in de B-categorie en kijkt ze uit naar deelname aan de Eindhoven Diving Cup in februari, de grootste internationale schoonspringwedstrijd van Europa. Dat is namelijk het moment waarop ze voor het eerst een limiet kan springen voor toetreding tot Team NL. Ze traint daar dagelijks erg hard voor. “Ik kijk tevreden terug op mijn wedstrijd in Schotland, ik weet wat ik kan en waar ik nog verbeterpunten heb. En dat geeft mij extra doorzettingskracht om te werken aan mijn doelen”.Lita wil ook graag de Rooise ondernemers bedanken die haar financieel ondersteunen en daarmee haar deelname aan internationale wedstrijden als deze mogelijk maken.

Afbeelding