Ruime winst Rhode bij Boekel Sport

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw moest zondag op bezoek bij Boekel Sport, Rhode moest winnen om niet te ver achterop te raken en dat gebeurde ook. Overigens wonnen alle ploegen onderin, en verrassend genoeg won geen enkele ploeg bovenin. De verschillen zijn dus in de 2e klas niet zo groot en dat belooft sowieso nog een spannende tweede helft van de competitie, na de winterstop.

Rhode begon goed aan de wedstrijd, al in de 3e minuut, kreeg Daan van Dinten een grote kans uit een voorzet van Simon van de Wetering, maar zijn schot ging over. Daarna kreeg Boekel Sport wat meer balbezit. In de 6e minuut kreeg Boekel Sport ook een goede kans uit een corner, maar Joep Vermeltfoort stond op de goed plaats en kopte de bal uit het doel. In de 22e minuut kwam Rhode op 0-1, uit een fraaie aanval via rechts werd Simon van de Wetering in stelling gebracht en met een fraai schot bracht hij Rhode op voorsprong. Niet viel later, in de 27e minuut, was het weer raak. Een schot van Pieter Vebruggen werd tot corner verwerkt, en Maarten van der Zanden kon vervolgens uit deze corner de 0-2 op het scorebord laten zetten.
Na rust bleef het spel op en neer gaan, de verdediging van Rhode gaf weinig of niets weg, in het centrum met Ivo Branten en Floris van Esch en aan de zijkanten met Joep Vermelfoort en Raf van den Hurk. Rhode speelde met veel inzet en in de 68e minuut werd dat beloond. Een vrij trap werd nog tot corner verwerkt, maar vervolgens werd deze corner in eigen doel gewerkt, 0-3. Daarna kwamen er nog twee goede mogelijkheden voor Boekel Sport, maar die leverden niets op. In blessuretijd kwamen er nog 2 prima kansen voor Rhode, en één kans voor Boekel Sport, maar de 0-3 bleef op het scorebord staan. Een prima overwinning van Rhode.
Zondag staat er weer een uitwedstrijd voor Rhode op het programma. Rhode gaat dan bezoek bij Heeswijk. De aanvangstijd is in december bij alle wedstrijden in de 2e klas 14:00 uur.