Ruime overwinning voor SV Olland

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het is al weer een tijdje geleden dat Olland zo’n ruime overwinning wist te behalen. Ondanks het gemis van Stefan Erven wist Olland 6 keer het doel te vinden.

Aan het begin van de wedstrijd zag er dat niet naar uit. Na een groot misverstand en inschattingsfout van de Ollandse keeper kon de spits van Oksv profiteren en liep in de 4e minuut zo de bal in het doel, 0-1. Hierna was Olland even van slag en moest zich zien te herpakken. En gaande weg de eerste helft lukte dat steeds beter, Olland wist de druk er wel op te zetten maar op een paar kleine kansen na voor Robert Erven en Remco Voets wist Olland nog niet het net te vinden. Na een half uur werden de kansen wat groter. O.a Martijn van Rooij kreeg een geweldige kopkans maar liet deze helaas onbenut, het schot van Voets in de 37e minuut had een beter lot verdiend maar werd van de lijn gehaald. Het was, gezien het overwicht, niet verwonderlijk dat iets later de gelijkmaker viel. Een kopbal van Wout van Rooij werd nog wel gekeerd maar de vallende bal werd beheerst binnengeschoten door Robert Erven, 1-1. Dit was tevens de ruststand.
Na rust kwam SV Olland pas goed los. Het was in de 54e minuut dat Wout van Rooij zich op snelheid langs zijn tegenstander werkte, zich met links vrijmaakte en met een vlammend schot de lange hoek wist te vinden, 2-1. De mannen beleven het doel van Oksv bestoken en na enkele schoten die gekeerd werden door de keeper of net naast gingen was het in de 65e minuut dat Olland op 3-1 kwamen. Wout van Rooij legde de bal terug op Rob van der Heijden die tegen de keeper aan schoot maar de terug springende bal werd nu wel binnen gewerkt door Robert Erven. De mooiste goal van de dag kwam 5 minuten later. Een korte corner werd precies op tijd door Rob voor Robert klaar gelegd die met een snoeihard schot de lange hoek wist te vinden, 4-1. Hierna was het Rob van der Heijden die nog 2 keer het doel wist te vinden en de 6-1 compleet maakte.