Alle kampioenen op een rij.
Alle kampioenen op een rij.

TV Nijnsel Clubkampioenschappen 2022

Sport Sport Sport

Niijnsel - Twee jaar lang was het niet mogelijk.. Maar dit jaar was het toch eindelijk weer zo ver. De TV Nijnsel Clubkampioenschappen 2022. Hét toernooi waar de Nijnselse leden strijden voor de titel: TV Nijnsel Clubkampioen 2022. 56 enthousiaste leden waagden zich aan de strijd, verdeeld over 10 onderdelen. Dagelijks werden gedurende anderhalve week leuke en spannende poule wedstrijden gespeeld. De finales vonden zondag 3 juli plaats.

De finaledag startte direct met een spanende Dames Dubbel 7 finale. Na een lange wedstrijd inclusief driesetter gingen Sanne van den Heuvel en Joyce van Kasteren er met de winst vandoor. Naast hen was een soortgelijke finale bezig, de Heren Dubbel 7. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd en ook deze finale had drie sets nodig om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk mogen Erik Hoppenbrouwers en Harrie Taks zich Clubkampioenen 2022 noemen van dit onderdeel.

De Heren Dubbel 6 was sneller beslist met als winnaars John Kusters en Nick van de Pol. Beide heren hebben niet één, maar zelfs twee keer de titel behaald. Samen met Jeanette Smits heeft Nick ook de titel voor de Gemengd Dubbel 6 behaald. Een mooie wedstrijd op hoog niveau! John mag zich samen met Mieke Peters Clubkampioen binnen de Gemengd Dubbel 7 noemen.

Naast de dubbel onderdelen is er ook enkelspel gespeeld. Britt van den Oetelaar is de winnares van de Dames Enkel 7. Bij de finale van de Heren Enkel 7 trok Stefan van den Boom aan het langste eind. De finaledag werd afgesloten met een zenuwslopende Dames Dubbel 6 finale. Na 3 spannende sets is de winst in de wacht gesleept door Kelly van Duijnhoven en wederom Jeanette Smits.

Twee finales hebben niet plaats kunnen vinden wegens o.a. blessures. Bij de Dames Dubbel 8 zijn Kristel van Engeland en Danique Warnecke de uiteindelijke poulewinnaars geworden. Bij de Heren Enkel 6 was dit Johan van der Pas.

Kortom, een mooie finaledag. Er zijn geen last minute wildcards uitgedeeld voor Wimbledon, maar zeker een paar mooie wedstrijden gespeeld waar van Rijthoven of van der Zandschulp jaloers op zouden zijn.

We kunnen terugkijken op een succesvol en ouderwets gezellig toernooi met mooi tennis weer! Traditiegetrouw werd het toernooi afgesloten met een loterij vol prachtige prijzen. Wijn, planten, lunch- en cadeaubonnen, het kon niet op… En als klapstuk werd er een gloed nieuw tennisracket verloot onder de deelnemers. Allemaal mede mogelijk gemaakt door de trouwe TV Nijnsel sponsoren.

Nog meer Nijnselse tenniskampioenen
Dit waren nog niet alle kampioenen! Dit voorjaar is er namelijk ook weer getennist voor de externe competitie. Het damesteam met Elske Langen, Lian van Gastel, Marlie van Gastel, Eline Boets en Vera van den Hanenberg hebben de andere teams alle hoeken van de baan laten zien en vervolgens het kampioenschap binnen gesleept. Gefeliciteerd dames!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding