De Tobbelaars voor hun eigen reclamebord.
De Tobbelaars voor hun eigen reclamebord. Foto:

Nijnsels Bedrijventoernooi prooi voor Tobbelaars

Sport Sport

Nijnsel - Om 10.00 uur begonnen afgelopen zondag maar liefst 24 teams aan het 16e Jan Vervoort Bedrijventoernooi voor sponsoren, verdeeld over vier poules met zes teams. De weersomstandigheden waren ideaal en de belangstelling was groot. De meeste teams weten dat ze mee doen voor de lol maar een aantal teams weet dat ze strijden om de bovenste plaatsen, de Olympische gedachte is er wel maar heeft geen prioriteit.

Aanvankelijk is dat nog niet aan de orde maar langzaam maar zeker wordt er enige schifting zichtbaar. Respect voor elkaar, gewoon leuk om mee te doen, sportiviteit hoog in het vaandel, dat zijn toch de uitgangspunten van dit toernooi.

Maar goed, er moet natuurlijk wel een winnaar komen. Na de poulewedstrijden wordt het duidelijk wie er uiteindelijk spelen om de hoofdprijzen. Na een aantal spannende kwart- en halvefinales kwamen uiteindelijk Van Happen Containers en sociëteit De Tobbelaars in de finale. Van Happen was licht favoriet maar in de halve finale werd het sterker geachte Marmonte ook al pootje gelicht door Berkhout Varkens/Kato Boerderijbeleving dat verrassend goed voor de dag kwam.

De Tobbelaars kwamen al snel aan de leiding, verdubbelden hun voorsprong en toen was het voor Van Happen een schier onmogelijke zaak om in een kort tijdbestek nog zicht te houden op een succesvol resultaat. Een hele mooie en niet direct verwachte winnaar van dit 16e Jan Vervoort Bedrijventoernooi, opvolger van Marmonte dat de laatste beker in 2019 in de wacht sleepte. Een fraaie derde plaats was weggelegd voor het Vriendenteam van Toby’s Tuinen dat groeide in het toernooi en het is nog steeds een genot om naar Ruud van der Rijt te kijken, daar zit geen sleet op. Nieuw was dit jaar dat men via apps en op de schermen in de kantine het verloop van het toernooi op de voet nauwlettend kon volgen! Een noviteit die werd gewaardeerd en alom bewondering oogstte.

Voorzitter Doreen van den Berkmortel reikte samen met Joost en Nicole Vervoort de prijzen uit en prees de perfecte organisatie van dit toernooi, bestaande uit Erik Hoppenbrouwers, Jan van Heesch en René van den Elsen. En niet te vergeten alle andere vrijwilligers zoals het kantinepersoneel dat zich zowel binnen en buiten het vuur uit de sloffen liep om de talrijke klanten optimaal te bedienen. En ook de leden van de Maandagmiddagploeg die overal hand- en spandiensten verrichtten rondom de velden, ook in de voorbereiding en in de nazorg.

Kortom, na twee jaar van noodgedwongen corona-afwezigheid was er sprake van een geweldige revival van dit alom zo gewaardeerde toernooi voor sponsoren, weldoeners van vv Nijnsel/TVE Reclame en hun aanhang.