Team Meierij staat te springen om te gaan.
Team Meierij staat te springen om te gaan. Foto:

Team Meierij eindelijk naar Alpe d’HuZes

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 29 mei vertrekt Team Meierij dan eindelijk naar Frankrijk. Na jaren van trainen en uitstel kijken de Rooise renners er enorm naar uit om op donderdag 2 juni wandelend en fietsend de Alpe d’Huez te beklimmen tijdens het evenement Alpe d’HuZes.

Trots kijken zij terug op alle activiteiten die ze hebben georganiseerd waarmee ze in totaal een bedrag van €43.414 hebben ingezameld. Een korte terugblik van de activiteiten. “Zo hebben we uren werk besteed aan het maken van sieraden, kerstbomen en paaseieren van hout. Deze hebben we vóór de feestdagen verkocht tijdens diverse evenementen en markten. We hebben dan ook veel markten en evenementen afgestruind”, laat het team weten.
De eerste activiteit was het organiseren van een biggenrace tijdens de jaarlijkse landmarkt in Mesch. Deelname aan het Weekend van het Varken en de landbouwbeurs mochten natuurlijk niet ontbreken. Daar hebben ze T-shirts en andere merchandise van Big Challenge verkocht.
Favoriet van het team waren toch wel de feestdagen zoals Kerst, oudjaar, Koningsdag en Pasen. Liters glühwein en chocolademelk hebben ze verkocht tijdens de Kerstmarkt in Sint-Oedenrode. Ook deelname tijdens de Kerstmarkt in zorgcentrum Odendael (met de verkoop van o.a. kerststukjes) was hartverwarmend. Om de Kerstwandeling in Heesch niet te vergeten waar ze broodjes shoarma aan de man brachten. Koningsdag stond in het teken van de verkoop van sierraden en glittertattoo’s en de worstenbroodjes- en oliebollenactie was een enorm succes!

Naast de activiteiten hebben ze heel veel getraind met het team in onze zelf ontworpen fietskleding. “Een prachtige ervaring, nu nog de beklimming”, roepen de teamleden. Mocht je het evenement graag live willen volgen, dan is dat mogelijk via diverse regionale omroepen. “Wij willen iedereen enorm bedanken die op wat voor manier team Meierij heeft gesponsord!”

Eerder ontvingen we tijdens onze De Bron podcast Rooienaar Jaap de Groot. Hij zit in het bestuur van Alpe d’HuZes. Wil je de uitzending terugluisteren? Hieronder de link!