Ruud Middel Rally team
Ruud Middel Rally team

Finish hoogst haalbare voor Nijnsels rallyteam in ELE Rally

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Rallysport draait niet enkel om een snelle auto of de rijder en navigator in die auto. Zonder goed op elkaar ingespeelde monteurs is de kans op het halen van een goede klassering, of zelfs het uitrijden van een wedstrijd nihil. Dit kon het Ruud Middel Rally Team afgelopen zaterdag 21 mei tijdens de ELE Rally aan den lijven ondervinden.

De Fiat Grande Punto Abarth van het Nijnselse team vertrok iets na het middaguur met startnummer 55 voor de 11 klassementsproeven tellende rally. Dit jaar stonden maar liefst 80 equipes aan de start en dus was een herhaling van het fantastische resultaat van vorig jaar, 19e in het algemeen klassement, bij voorbaat ondenkbaar.

“We zijn daarom ook zonder verwachtingen van start gegaan op de 1e proef op militair terrein Strijpse Kampen. Ook de volgende kp in Wintelre, met zeer veel onverhard, hebben we behoudend gereden om geen onnodige schade te rijden. Met een respectievelijk 45e en 43e plek bleek dit de juiste tactiek” aldus rijder Ruud Middel die, net als vorige edities, genavigeerd werd door Bart Stax.

Tijdens de laatste proef in de boucle van drie, in Spoordonk, kreeg het team echter twee waarschuwingen dat dit niet hun dag ging worden. Eerst werd ter nauwernood een sprong over een grote sloot voorkomen in verband met twee blokkerende wielen en niet viel later gleed de Domino’s Pizza Grande Punto door wat grid met de neus een greppeltje in. Het hoge koppel van de turbodiesel kwam hier goed van pas, want Ruud en Bart wisten op eigen kracht hun weg te vervolgen.

Na 7 proeven stond het door Masta Aanhangwagens ondersteunde team op een 40e plek en was het tijd voor dé proef van de rally: Sint-Oedenrode. Voor het in grote getallen aanwezige thuispubliek ging de equipe er goed voor zitten. Na de start op de Sonse Heideweg ging het op het Schoor echter mis. De snelle Fiat ging dusdanig dwars dat een grote steen niet meer ontweken kon worden en voor een scheef wiel links achter zorgde. Ruud: “Na de finish hebben we het serviceteam bestaande uit Arno, Boy, Dave en Tjakko direct gewaarschuwd, hebben we slechts één ronde in plaats van drie op publieksproef Ekkersrijt gereden en zijn daarna naar het serviceterrein in Veldhoven gegaan. Binnen de servicetijd van 30 minuten hebben zij de kromme achteras gericht én alle standaard werkzaamheden verricht waardoor we zonder problemen de laatste twee proeven hebben kunnen afwerken. Een knappe prestatie van de monteurs onder hoge tijdsdruk!” Het team is uiteindelijk als 42e geklasseerd.

Het laatste nieuws omtrent het Ruud Middel rally Team vindt u op de Facebook-pagina en Instagram-account van het team.