Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

KV Rooi verliest ruim

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 22 mei trad Rooi aan tegen Altior uit Heeswijk-Dinther. Altior vult samen met Rooi en Swift de onderste regionen van de Topklasse. Een erg belangrijke pot voor lijfsbehoud in deze klasse. Na een reeks goede trainingen van de afgelopen weken, was dit dé wedstrijd om punten te pakken.

Rooi had een duidelijke opdracht gekregen, niet te veel druk en laat Altior van de verre meters schoten pakken. Deze opdracht bleek toch niet zo duidelijk te zijn, want het was het Rooi dat erg veel fouten maakte en daardoor veel doorloopballen en strafworpen tegen kreeg. Zo liep Rooi al gauw achter de feiten aan en konden ze nog net voor rust het verschil naar drie brengen: 8-5.
De tweede helft moest het spel van Rooi toch omslaan wilde het de punten nog mee naar huis nemen. Na rust, waarin de afspraken opnieuw duidelijk uitgesproken werden, was het nu wel zo dat Rooi zich aan de verdedigende taken hield. Helaas was het Altior die nu de schoten van ver erin wist te gooien waardoor Rooi weer bedrogen uitkwam. Altior wist al snel uit te lopen naar 11-5. De aansluiting werd nooit gevonden en Altior de wedstrijd duidelijk gewonnen met 14-8.